Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Είναι καθήκον όλων των προοδευτικών δυνάμεων η ήττα της ακροδεξιάς

Σβίγκου: Είναι καθήκον όλων των προοδευτικών δυνάμεων η ήττα της ακροδεξιάς
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της στάσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας, που από την πρώτη στιγμή υπεραμύνθηκε ενός δημοκρατικού μετώπου
Προϋπόθεση για μία Ευρώπη των λαών και της δημοκρατίας είναι η ήττα της Marine Le Pen, δήλωσε η Ράνια Σβίγκου και πρόσθεσε ότι «είναι καθήκον όλων των προοδευτικών δυνάμεων η ήττα της ακροδεξιάς κι αυτό είναι που έχουμε εκφράσει από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία».
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», τόνισε ότι τάσσεται υπέρ της στάσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας, το οποίο από την πρώτη στιγμή υπεραμύνθηκε ενός δημοκρατικού μετώπου.
«Τη χαρακτήρισα ως μία αριστερή στάση ευθύνης απέναντι στις λογικές Ποντίου Πιλάτου, που νομίζω ότι δεν βοηθούν», σημείωσε.
Ερωτηθείσα για τον Emmanuel Macron, ο οποίος έχει ανακοινώσει χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, η κ. Σβίγκου ανέφερε ότι «το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Γαλλία είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας.
Ο κ. Macron προέρχεται, βέβαια, από το σοσιαλιστικό κόμμα, δεν ήταν επίσημα όμως ο υποψήφιός του, αυτός ήταν ο κ. Hammond.
Σε κάθε περίπτωση είναι αυτονόητο ότι οι θέσεις της Αριστεράς δεν έχουν σχέση με απολύσεις και με άλλα, που ενδεχομένως υπάρχουν στο πρόγραμμα του Macron.
Αυτό είναι αυτονόητο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης