Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ – Στο επίκεντρο τα ενεργειακά και η τρομοκρατία

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ – Στο επίκεντρο τα ενεργειακά και η τρομοκρατία
Συζητήθηκαν, ακόμα, οι δυνατότητες προώθησης της συνεργασίας της Ε.Ε. με την Αίγυπτο για τη αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων και μεγάλων προκλήσεων
Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, κ. Sameh Shoukry, είχε σήμερα, Τρίτη 25 Απριλίου 2017, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κατά τη συνάντηση έγινε ανασκόπηση και συζητήθηκαν οι προοπτικές όλου του φάσματος τόσο των διμερών σχέσεων όσο και των περιφερειακών ζητημάτων με έμφαση στην ασφάλεια και στην ενέργεια.
Εκφράσθηκε ικανοποίηση για το πολύ καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Αιγύπτου, καθώς και η αμοιβαία βούληση για την περαιτέρω ενδυνάμωσή τους σε όλα τα επίπεδα.
Μεταξύ άλλων, υπογραμμίσθηκαν και οι προοπτικές στενότερης συνεργασίας σε θέματα ενέργειας, που διανοίγονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Στο πλαίσιο αυτό, τονίσθηκε εξάλλου και η σημασία της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, που άλλωστε ξεκίνησε επί ημερών Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.
Συζητήθηκαν, ακόμα, οι δυνατότητες προώθησης της συνεργασίας της Ε.Ε. με την Αίγυπτο για τη αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων και μεγάλων προκλήσεων, όπως η τρομοκρατία, ενώ εξετάσθηκε και η κατάσταση σε Συρία και Λιβύη.
Από πλευράς του, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και για την επίμονη προκλητικότητα και την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε το συνεχές ενδιαφέρον της χώρας μας για την ελληνική κοινότητα που διαβιοί στην Αίγυπτο, καθώς και για το Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας και την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερινής στο Σινά.
Τέλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε τις θέσεις του αναφορικά με τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης