Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Κλειδί για την οριστική συμφωνία η δημόσια επισημοποίηση του προσυμφώνου Merkel – Lagarde

Παπαδημούλης: Κλειδί για την οριστική συμφωνία η δημόσια επισημοποίηση του προσυμφώνου Merkel – Lagarde
Πρόοδος υπάρχει και για την ελάφρυνση του χρέους και για πιο ρεαλιστικά πλεονάσματα είπε ο κ.Παπαδημούλης
Την θέση ότι το «κλειδί» για την οριστική συμφωνία Ελλάδας – δανειστών είναι να επισημοποιηθεί με δεσμευτικό και δημόσιο τρόπο το προσύμφωνο μεταξύ της καγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel και της διευθύντριας του ΔΝΤ, Christine Lagarde διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλης.
«Το κλειδί θα είναι η συμφωνία μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου για να σταματήσει η καθυστέρηση.
Υπάρχει ένα προσύμφωνο μεταξύ της Merkel και της Lagarde, το οποίο ωστόσο πρέπει να γίνει πλέον δεσμευτική συμφωνία, δημόσια και γνωστή σε όλους τόσο στον ελληνικό λαό όσο και στις αγορές ώστε να υπάρξει άμεσα αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για το ίδιο το Δημόσιο, ώστε η Ελλάδα να δανείζεται πλέον κανονικά όπως όλα τα κράτη» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος υποστήριξε ότι «επιδίωξη είναι πλέον να επιτευχθεί και η ελάφρυνση του χρέους και τα πιο ρεαλιστικά πλεονάσματα», όπου όπως είπε, «και εκεί υπάρχει πρόοδος».
«Υπάρχει αμηχανία και στρατηγικό αδιέξοδο τόσο στη ΝΔ όσο και σε άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης όπως το «αποξηραμένο» Ποτάμι, που επένδυαν στην πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα, στο αδιέξοδο και στη μη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης τώρα που φαίνεται να προχωρά η συμφωνία που - έστω και με κάποια αρνητικά στοιχεία - μπορεί να επιτρέψει στην Ελλάδα να βγει από την κρίση, να εξασφαλίσει την επιστροφή στην ανάπτυξη και στην ταχύτερη μείωση της ανεργίας και που εγγυάται ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια» είπε ο κ.Παπαδημούλης.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε την κριτική που δέχθηκε ο πρωθυπουργός για όσα είπε στην χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι ο κ.Τσίπρας είπε το λογικό.
«Επιδιώκεται να κλείσει η τεχνική συμφωνία και στη συνέχεια η αξιολόγηση ως τις 22 Μαΐου, επιδιώκεται μέσα στο πακέτο να εξασφαλιστούν και να προσδιοριστούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τα πλεονάσματα.
Έχει ήδη συμφωνηθεί ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, ενώ τα μέτρα και τα αντίμετρα από την 1η Ιανουαρίου του 2019.
Αν δεν αρχίσουν να εφαρμόζονται τον Αύγουστο τα μέτρα για το χρέος, αυτό θα συμπαρασύρει μέτρα και αντίμετρα τον επόμενο Ιανουάριο.
Όλοι το καταλαβαίνουν, κανείς, ούτε το ΔΝΤ ούτε ο Σόιμπλε δεν διαμαρτυρήθηκαν, μόνο κάποιοι στην Ελλάδα είναι βασιλικότεροι του ΔΝΤ.
Ας τους κατανοήσουμε» είπε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης