Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: ΔΝΤ – Βερολίνο ευθύνονται για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης – Θα τα βρουν για το χρέος

Παππάς: ΔΝΤ – Βερολίνο ευθύνονται για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης – Θα τα βρουν για το χρέος
Δεν μπορούν να παίξουν άλλο με την Ελλάδα, η Ευρώπη είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι είπε ο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής
Την θέση ότι η ευθύνη για το κλείσιμο της αξιολόγησης βαραίνει αποκλειστικά το ΔΝΤ και τη γερμανική κυβέρνηση διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς, ο οποίος εξέφρασε ότι τα βρουν για το ελληνικό χρέος καθώς δεν μπορούν να παίζουν άλλο με την Ελλάδα.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Παππάς απέδωσε στις διαφορετικές εκτιμήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Βερολίνου τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, υπογραμμίζοντας πως αυτό μπορεί να το διαπιστώσει πλέον ακόμα και ο κακόπιστος αναλυτής απέναντι στην κυβέρνηση.
«Τώρα που έχει κλείσει το θέμα των μέτρων, τα οποία αφορούν την εφαρμοζόμενη πολιτική και επικρέμεται το θέμα του χρέους, έχει αναφανεί και στον πιο δύσπιστο και στον πιο στρατευμένο εναντίον αυτής της κυβέρνησης αναλυτή και πολιτικό, ότι οι καθυστερήσεις οφείλονταν πρώτον, στις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, οι οποίες αποδείχθηκαν ότι δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα και στην τεράστια απόσταση που έχει το Ταμείο με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με την αναδιάρθρωση του χρέους» είπε ο κ.Παππάς.
Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι έστω και στο παρά ένα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Βερολίνο θα τα βρουν για το ελληνικό χρέος ο κ.Παππάς εμφανίστηκε αισιόδοξος.
«Νομίζω πολύ πριν το παρά ένα.
Δεν θέλει κανείς να παίξει.
Αυτήν την στιγμή, είμαστε ενώπιον πολιτικών εξελίξεων.
Η Ευρώπη είναι σε ένα πάρα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι.
Θα πρέπει όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις να αποτρέψουν ακροδεξιά όχι διολίσθηση, κατολίσθηση» υποστήριξε ο κ.Παππάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης