Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Ελάχιστες οι διαφορές με τους θεσμούς – Σε θετική κατεύθυνση η αμερικανική παρέμβαση

Τζανακόπουλος: Ελάχιστες οι διαφορές με τους θεσμούς – Σε θετική κατεύθυνση η αμερικανική παρέμβαση
Στόχος της κυβέρνησης να υπάρξει μια συνολική συμφωνία στις 22/5 υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την θέση ότι οι διαφορές που χωρίζουν την κυβέρνηση με τους θεσμούς είναι ελάχιστες και ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την επίλυση τους μέσα στις επόμενες ημέρες διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος αναφερόμενος στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Τζανακόπουλος απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες επί της διαπραγμάτευσης, τόνισε ότι αυτές συνεχίζονται και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα προβλήματα, αναφέροντας ότι η παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα για το ελληνικό ζήτημα θα είναι σε θετική κατεύθυνση.
Αναφορικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «θα προσπαθήσουμε, αν και εκεί τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα, γιατί εμπλέκεται η Γερμανία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε μία σύγκρουση που διαρκεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια».
«Δεν μπορεί κανείς να προεξοφλήσει τίποτα.
Ωστόσο έγιναν βήματα και στην Ουάσιγκτον.
Θα δούμε πώς θα συνεχιστεί αυτή η συζήτηση.
Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να υπάρξει συνολική συμφωνία όσο το δυνατόν συντομότερα.
Η προσπάθεια της ελληνικής πλευράς είναι στις 22 Μαΐου να υπάρξει μια συνολική συμφωνία ώστε να μπορέσει στη χώρα να εμπεδωθεί η σταθερότητα και να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ερωτηθείς αν θα υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, ο κ.Τζανακόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση που να μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή.
«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι οι διπλωματικές σχέσεις με την αμερικανική κυβέρνηση παραμένουν.
Υπάρχουν διαρκείς επικοινωνίες και σε τεχνικό επίπεδο.
Είναι ακριβώς για αυτόν τον λόγο που θεωρώ ότι η παρέμβαση θα είναι σε μία κατεύθυνση θετική.
Δεν θα είναι, δηλαδή, σε μία κατεύθυνση που θα δημιουργεί περαιτέρω εμπόδια στη διαδικασία» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού, τις χαρακτήρισε αναμενόμενες ενώ αναφερόμενος στη Ν.Δ. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «όταν κάποιος δεν έχει έναν σαφή αντιπολιτευτικό λόγο, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να συκοφαντεί και να καθυβρίζει».
«Διαψεύστηκε η καταστροφολογική προφητεία της Νέας Δημοκρατίας ότι η αξιολόγηση δεν θα κλείσει και η οικονομία θα καταρρεύσει» υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης