Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξεκαλάκης (ΠΑΣΟΚ): Σε ένα δημοκρατικό κόμμα κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει μόνος του – Ούτε επί Ανδρέα δεν γινόταν

tags :
Ξεκαλάκης (ΠΑΣΟΚ): Σε ένα δημοκρατικό κόμμα κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει μόνος του – Ούτε επί Ανδρέα δεν γινόταν
Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος δεν μπορεί να καταργηθεί ένα εκλεγμένο όργανο όπως είναι η Κεντρική Επιτροπή είπε ο κ.Ξεκαλάκης
Την θέση ότι σε ένα δημοκρατικό κόμμα ουδείς μπορεί να αποφασίζει μόνος του διατύπωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης, αναφερόμενος στο έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αλλά και στην κατάργηση των αρμοδιοτήτων του γραμματέα του κόμματος που δρομολόγησε η πρόεδρος του κόμματος κατόπιν της εσωκομματικής έντασης των τελευταίων ημερών.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Ξεκαλάκης είπε ότι αν δεν συγκαλέσει η Φώφη Γεννηματά τα όργανα, μέσω του καταστατικού, υπάρχουν τρόποι να συγκληθούν.
Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της κας.Γεννηματά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ότι οι αρμοδιότητες του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ μεταφέρονται στο στέλεχος που θα αναλάβει συντονιστής της ΚΟΕΣ (της Επιτροπής – όχημα των προσυνεδριακών διαδικασιών που θα αντικαταστήσει την Κεντρική Επιτροπή), υπογράμμισε ότι «σε ένα Δημοκρατικό Κόμμα ουδείς μπορεί να αποφασίζει μόνος του» και ότι αυτό δεν γινόταν «ακόμα και στις εποχές του μεγάλου Ανδρέα Παπανδρέου».
«Θα γίνει ένα συνέδριο που η πολιτική λειτουργία που πρεσβεύουμε και αφορά ένα συλλογικό θεσμικό κόμμα θα κερδίσει τον αρχηγισμό, ο πολιτικός αλτρουισμός θα κερδίσει τον κοινοβουλευτικό επαγγελματισμό.
Σύμφωνα με το καταστατικό δεν μπορεί να καταργηθεί ένα εκλεγμένο όργανο όπως είναι η Κεντρική Επιτροπή.
Ως Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είμαι θεματοφύλακας της κομματικής Δημοκρατίας και θεσμικότητας.
Περιμένουμε από την Πρόεδρο να συγκαλέσει την Κ.Ε. η οποία θα αποφασίσει για την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου» είπε ο κ.Ξεκαλάκης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια «διαμάχη» στο εσωκομματικό πεδίο «με το πώς αντιλαμβανόμαστε την πολιτική λειτουργία».
«Εμείς πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει ενός ανδρός αρχή» τόνισε ο κ.Ξεκαλάκης, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συγκληθούν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ αν δεν προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια η Φώφη Γεννηματά.
«Είπα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να λειτουργεί με διορισμένους ειδικά σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα και έκανα έκκληση και παρακάλεσα να προχωρήσουμε στην σύγκλιση των οργάνων.
Αν δεν συγκαλέσει η κυρία Γεννηματά τα όργανα, μέσω του καταστατικού υπάρχουν τρόποι για να συγκληθούν» υπογράμμισε ο κ.Ξεκαλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης