Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Στις αρχές του 2018 το θέμα του χρέους - Από την υπερφορολόγηση των κορόιδων το πλεόνασμα

Θεοδωράκης: Στις αρχές του 2018 το θέμα του χρέους - Από την υπερφορολόγηση των κορόιδων το πλεόνασμα
Δεν θα υπάρξει απόφαση για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup στις 22/5 υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού
Την θέση ότι είναι πολιτική πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ να καθυστερεί το κλείσιμο της αξιολόγησης διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος υποστήριξε πως το θέμα του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί στις αρχές του 2018,
Σε δηλώσεις του στο Real Fm και ερωτηθείς για το εάν το θέμα του ελληνικού χρέους μπορεί να κλείσει στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, ο κ.Θεοδωράκης απάντησε αρνητικά.
«Δεν νομίζω ότι οι Γερμανοί θα πάρουν μία απόφαση, ας πούμε, υπέρ της χώρας μας πριν από το τέλος των γερμανικών εκλογών.
Γι’ αυτό ακριβώς, όπως και παλιότερα το έχουν πει ο κ. Τσίπρας, ο κ. Μητσοτάκης, η υπόθεση του χρέους μάλλον θα συζητηθεί στις αρχές του 2018, όταν πια σε όλη την Ευρώπη θα παρθούν μεγάλες αποφάσεις για το μέλλον της.
Για την πρώτη ταχύτητα, για το ποιες χώρες θα είναι, ποιο χρέος θα ελαφρυνθεί και σε ποιες χώρες.
Νομίζω ότι τότε λοιπόν θα περιληφθεί και η μεγάλη κουβέντα για το χρέος στην Ελλάδα.
Μέχρι τότε θα ζούμε με ευχολόγια» είπε ο κ.Θεοδωράκη, επισημαίνοντας ότι τα πλεονάσματα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προέρχονται από τη υπερφορολόγηση των κορόιδων.
«Τα πλεονάσματα τα πιάσαμε από την υπερφορολόγηση των κορόιδων, και τι εννοώ, δεν είναι ότι έχει ανοίξει η πίτα τόσο ώστε να έχει παταχθεί η διαφθορά.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, οι ίδιοι μικρομεσαίοι, οι ίδιοι πλούσιοι, οι ίδιοι επιχειρηματίες οι οποίοι πληρώνουν παραπάνω φόρους.
Αυτό είναι το πλεόνασμα» είπε ο κ.Θεοδωράκης
Ερωτηθείς αν μετά από τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην τηλεοπτική του συνέντευξη εξάγεται το συμπέρασμα ότι αλλάζει το σκηνικό και πάμε σε μία προσπάθεια να πειστεί η κοινή γνώμη για την αναγκαιότητα των μέτρων, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι «ο στόχος ήταν να νιώσει ο κόσμος την ασφυξία ή να νιώσει τη δίψα».
«Ξέρετε, αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ τον κόσμο στη δίψα και μετά με ένα ποτήρι νερό πιστεύει ότι ο κόσμος θα πει “αχ, ξεδίψασα”.
Αυτό πιστεύω ότι έχει γίνει και τώρα.
Καθυστέρησε την αξιολόγηση να την κλείσει, όλοι φώναζαν ότι πρέπει να κλείσει.
Νομίζω ότι αυτό είναι, το σκηνικό που και το 2015 επαναλήφθηκε.
Νομίζω δεν έχει άλλη πολιτική πρακτική ο ΣΥΡΙΖΑ πέρα από το να καθυστερεί για να ανυπομονεί ο κόσμος για τα εντελώς λογικά» είπε ο κ.Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι Το Ποτάμι δεν έχει ακόμα πλήρη εικόνα για το τι θα κάνει στις ψηφοφορίες στη Βουλή.
«Αν μιλάμε για ένα νόμο, ένα άρθρο σε σχέση με τα μέτρα και ένα νόμο ένα άρθρο σε σχέση με τα αντίμετρα είναι σαφές ότι εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τα μέτρα, γιατί δεν έχουμε διαπραγματευτεί, δεν έχουμε πάρει μέρος σε αυτήν την ιστορία…
Τα μέτρα δεν υπάρχει περίπτωση να τα ψηφίσουμε» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης