Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου τα μέτρα της συμφωνίας προς ψήφιση στη Βουλή

Βούτσης: Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου τα μέτρα της συμφωνίας προς ψήφιση στη Βουλή
Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί πριν το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα στις 14 Μαΐου είπε ο κ.Βούτσης
Εντός των πρώτων 10 ημερών του Μαΐου αναμένεται να εισαχθούν προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής τα μέτρα που θα προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους.
«Τα μέτρα που θα προκύψουν από τη συμφωνία με τους θεσμούς θα έλθουν στην Ολομέλεια μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί, σε κάθε περίπτωση, πριν το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα, στις 14 Μαΐου» είπε ο κ.Βούτσης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη.
«Σε κάθε περίπτωση, αυτή η κυβέρνηση και η Βουλή κάνει κάθε προσπάθεια ώστε το έργο του Κοινοβουλίου να είναι στο ύψος της δημοκρατικής του λειτουργίας, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, που έχουν να κάνουν με κάποια νομοσχέδια που αφορούν στις διαδοχικές αξιολογήσεις των μνημονιακών συμφωνιών.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, γίνεται χρήση του κατεπείγοντος χαρακτήρα που αφήνουν ελάχιστα έως και καθόλου περιθώρια αλλαγών ως προς τα συμφωνηθέντα.
Κάτι το οποίο είναι αρνητικό αλλά όλα αυτά θα λήξουν με την ολοκλήρωση αυτής της περιόδου για τη χώρα» υποστήριξε ο κ.Βούτσης.
Κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το ελληνικό πρόγραμμα ο κ.Βούτσης είπε ότι «η ατζέντα έχει αλλάξει για το μέλλον της Ευρώπης και εμπεριέχει και όλα αυτά τα οποία ετίθεντο προ διετίας από ορισμένες πλευρές, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης