Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές: Δεν θα εξαιρεθούν οι δημοσιογράφοι της ΓΓΕ από το σύστημα εισόδου - εξόδου του κτιρίου

tags :
Κυβερνητικές πηγές:  Δεν θα εξαιρεθούν οι δημοσιογράφοι της ΓΓΕ από το σύστημα εισόδου - εξόδου του κτιρίου
«Οι δημοσιογράφοι που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Υπουργείο υπάγονται στο ίδιο καθεστώς απασχόλησης με τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε αυτό»
Για λόγους δημοσίου συμφέροντος και δημόσιας ασφάλειας αναβαθμίστηκε το  ηλεκτρονικό σύστημα εισόδου – εξόδου στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης (ΓΓΕ), σημειώνουν κυβερνητικές πηγές απαντώντας στις ανακοινώσεις της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ, που κάνουν λόγο για προσπάθεια χειραγώγησης του έργου των δημοσιογράφων, μέσω της αυθαίρετης επέκτασης διατάξεων, που αφορούν στο ωράριο των υπαλλήλων του Δημοσίου.
«Η εισαγωγή του συστήματος βρίσκει απολύτως σύμφωνη τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων του Υπουργείου.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι το σύστημα δεν θα μπορούσε παρά να ισχύει για όλους τους εργαζόμενους στο κτίριο, ανεξαρτήτως ειδικότητας, μορφής εργασιακής σχέσης και απασχόλησης.
Αυτό επιβάλλουν οι αρχές της ισότητας, της ισονομίας και της ίσης μεταχείρισης», αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές.
«Οι δημοσιογράφοι που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Υπουργείο υπάγονται στο ίδιο καθεστώς απασχόλησης με τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε αυτό.
Το εργασιακό καθεστώς των δημοσιογράφων που απασχολούνται στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής συνιστά εξαρτημένη εργασία και ως εκ τούτου ισχύουν και για αυτούς οι όροι που προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία για την εξαρτημένη εργασία», επισημαίνουν.
«Οι δημοσιογράφοι του Υπουργείου δεν θα μπορούσαν – και δεν πρόκειται - να εξαιρεθούν του ηλεκτρονικού συστήματος εισόδου – εξόδου, καθώς αυτό θα συνιστούσε ανεπίτρεπτη διάκριση εις βάρος των υπολοίπων εργαζομένων του Υπουργείου, η οποία δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση από τη φύση της εργασίας τους»,  υποστηρίζουν οι κυβερνητικές πηγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης