Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απείχαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από ψήφισμα κατά της κυβέρνησης της Βενεζουέλας

Απείχαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από ψήφισμα κατά της κυβέρνησης της Βενεζουέλας
«Η αντιμετώπιση της κλιμακούμενης έντασης και των φαινομένων βίας απαιτεί επειγόντως πρωτοβουλίες εκτόνωσης»
Ψήφο αποχής επέλεξαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία που έγινε σήμερα (27/4/2017) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη Βενεζουέλα, όπως διατείνονται οι ίδιοι.
Να σημειωθεί ότι η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε τα «πυρά» της αντιπολίτευσης για καταψήφιση του ψηφίσματος.
Εκ παραδρομής φάνηκε όπως κατεγράφη στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, ότι οι ευρωβουλευτές Δ. Παπαδημούλης, Στ. Κούλογλου και Κ. Κούνεβα καταψήφισαν το σχετικό ψήφισμα, ενώ στην πραγματικότητα επέλεξαν να απόσχουν.
Όπως εξηγούσε μάλιστα κατά πληροφορίες ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρω-ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου η αντιμετώπιση της κλιμακούμενης έντασης και των φαινομένων βίας απαιτεί επειγόντως πρωτοβουλίες εκτόνωσης, μέσω οργανωμένου διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, με πλήρη σεβασμό στους κανόνες της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Επιχειρηματολογία που εξηγεί εν πολλοίς και τη στάση της αποχής.
Αντίστοιχη στάση, με την ίδια επιχειρηματολογία, τήρησαν και οι ευρωβουλευτές Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα, ενώ ο έτερος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος επέλεξε να μη συμμετέχει στην ψηφοφορία.
Τη στάση της αποχής επέλεξε και η ευρω-ομάδα των Πρασίνων.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης