Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τι συζήτησαν ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο Μαξίμου

tags :
Τι συζήτησαν ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο Μαξίμου
Κυβερνητικός αξιωματούχος τόνιζε πως μικρά ζητήματα έχουν μείνει ανοιχτά αλλά δεν φαίνεται να δημιουργούν εμπλοκή στο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης
Τετράωρη κρίσιμη συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είχε το απόγευμα (27/4/2017) στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τα ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τις σημερινές επαφές με τους εκπροσώπους των θεσμών και για τις παρατηρήσεις της ελληνικής πλευράς στα ανοιχτά ζητήματα.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η πορεία των διαπραγματεύσεων είναι πολύ καλή και πως, καλός εχόντων των πραγμάτων, κλείνουν και οι τελευταίες λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης μεταξύ Αθήνας και θεσμών.
Επίσης, κυβερνητικός αξιωματούχος τόνιζε πως μικρά ζητήματα έχουν μείνει ανοιχτά αλλά δεν φαίνεται να δημιουργούν εμπλοκή στο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης.
Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουηλος εξέφρασε την άποψη, πως μέχρι την Κυριακή (30/4) αναμένεται το κλείσιμο των τεχνικών λεπτομερειών για τη συμφωνία με τους δανειστές.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για μία συμφωνία, που εμπεριέχει και θετικά μέτρα, ενώ εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ψήφισής της, όταν έλθει στη Βουλή.
Σημείωσε δε ότι, μέχρι τα τέλη Μαΐου 2017 θα υπάρξει συνολική συμφωνία, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Τα μέτρα θα ψηφιστούν αλλά δεν θα εφαρμοστούν, εφόσον δεν συντρέχουν οι λόγοι για τους οποίους ψηφίστηκαν, ισχυρίστηκε ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΤ1.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης