Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών – Δίνει διέξοδο

Γεννηματά: Το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών – Δίνει διέξοδο
Τώρα το δίλημμα είναι εθνική συνεννόηση ή εθνική καταστροφή υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Την θέση ότι το έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αλλά καταστατική κίνηση που δίνει διέξοδο διατύπωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.
Σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» η κα.Γεννηματά επεσήμανε πως δεν θα επιτρέψει να επιστρέψουν «ξεπερασμένες λογικές του χθες».
«Ο κόσμος έχει αλλεργία στις εσωκομματικές διενέξεις, και με το δίκιο του.
Λέει στη σημερινή μάλιστα συγκυρία: «Εδώ ο κόσμος χάνεται, βαρκούλες αρμενίζουν».
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη λαϊκή βάση, στον κόσμο που μας πιστεύει, προχώρησα στην απόφαση για έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
Μια πρωτοβουλία που δεν διχάζει, μια επιλογή πολιτική, θεσμική, καταστατική, που δίνει διέξοδο και ξεκαθαρίζει τους όρους λειτουργίας του κόμματος και το πολιτικό πλαίσιο βάσει του οποίου κινούμαστε.
Δεν είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών, απλά δεν επιτρέπουμε να επιστρέψουν στον χώρο ξεπερασμένες λογικές του χθες.
Η θετική ανταπόκριση του κόσμου σε αυτή την κίνηση επιβεβαιώνει την ορθότητά της.
Όχι μόνο δεν φεύγουν, αλλά αντίθετα πεισμώνουν και στηρίζουν με πάθος» τόνισε η κα.Γεννηματά αναφερόμενη στις εσωτερικές εξελίξεις στο κόμμα.
Όσον αφορά την κυβέρνηση, η κα.Γεννηματά εξαπέλυσε δριμεία επίθεση, κατηγορώντας την ότι «έχει αλυσοδέσει τη χώρα», καθώς «προχωρά σε άλλη μία συνθηκολόγηση με όρους ηττημένου» και φέρνει ένα τέταρτο Μνημόνιο.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμά πως η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να φτάσει μέχρι το τέλος της θητείας της και ότι θα αποχωρήσει πριν από το τέλος της τετραετίας, «κάτω από το βάρος της αποτυχίας και τη λαϊκή πίεση».
«Τώρα το δίλημμα είναι εθνική συνεννόηση ή εθνική καταστροφή.
Εμείς θα επιμείνουμε απόλυτα στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης για την επεξεργασία και υιοθέτηση μιας εθνικής γραμμής εξόδου από την κρίση» είπε η κα.Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης