Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νικολόπουλος (ανεξάρτητος βουλευτής): Ο Υπουργός δεν απάντησε, αν δέχθηκε πιέσεις για τον ΔΟΛ

Νικολόπουλος (ανεξάρτητος βουλευτής): Ο Υπουργός δεν απάντησε, αν δέχθηκε πιέσεις για τον ΔΟΛ
«Ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης απέφυγε το "καυτό" ερώτημα»
Ο διακριτός ρόλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης επιτάσσει την ανεξάρτητη δράση των δικαστικών αρχών και υπ’ αυτή την έννοια ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτριος Παπαγγελόπουλος άφησε αναπάντητα 7 καίρια ερωτήματα του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητου βουλευτή για τα θαλασσοδάνεια του ΔΟΛ και το μέλλον του Οργανισμού.
Παράλληλα, ο Αναπληρωτής Υπουργός παραπέμπει τον Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή για… πλείονες πληροφορίες στα Υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
Ο Νίκος Νικολόπουλος σχολιάζοντας τη (μη) απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού τόνισε:
«Δεν ζήτησα να παρέμβει ο κ. Παπαγγελόπουλος.
Είναι προφανές ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και περιττό το «μάθημα» του Αναπληρωτή Υπουργού.
Ενημέρωση ζήτησα, αλλά δεν ευτύχησα να έχω.
Ειδικότερα, υπέβαλα το εξής ερώτημα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης:
Σας ζήτησαν και ποιοι, να παρέμβει η κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη και να τεθεί στο αρχείο η ποινική δίωξη του Σταύρου Ψυχάρη για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ύψους 45 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε μετά από έλεγχο του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου;
Αντί σαφώς απάντησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός πέταξε τη μπάλα… έξω.
Είναι άλλο πράγμα να ξέρουμε αν και ποιοι «ενόχλησαν» την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης- και δυστυχώς δεν μας διαφώτισε- και εντελώς διαφορετικό το γεγονός ότι δεν παρεμβαίνει στο έργο των δικαστικών αρχών.
Αυτό δα έλειπε, να ασκήσουν πιέσεις και να δίνουν κατευθύνσεις…»
Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που ‘φερε την υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού Δημ. Παπαγγελόπουλου είναι η ακόλουθη:
«Σε απάντηση της υπ’ αριθμ 2774/20-01-2017 Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος, με θέα:
«Τα θαλασσοδάνεια και το μέλλον του ΔΟΛ» θα υπάρξει στο έργο και την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης, την οποία έχει εγγυηθεί πάρα πολλές φορές και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
Υπάρχουν πολλές δικογραφίες που ερευνώνται από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.
Η ελληνική δικαιοσύνη θα ρίξει άπλετο φως στις υποθέσεις που ερευνά. Όπως γνωρίζουμε όλοι μας, οι δικαστικές αρχές δρουν ανεξάρτητα.
Το μόνο που μπορεί να κάνει το Υπουργείο- και αυτό κάνει- είναι να διευκολύνει το έργο τους.
Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα, οι ενέργειες εισαγγελέων και δικαστών επιβεβαιώνουν ότι κάτι αλλάζει στη χώρα μας σχετικά με την καταπολέμηση της διαφθοράς καθώς είναι πλέον απτά τα αποτελέσματα.
Κατά τα λοιπά, αρμόδια να σας ενημερώσουν είναι τα Υπουργεί Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στα οποία έχει ήδη απευθυνθεί ο ερωτών Βουλευτής αντίστοιχα με τις υπ’ αριθμ. 2773/20-01-2017 και 2772/20-01-2017- ομοίου περιεχομένου- Ερωτήσεις του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης