Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Πρώτος στόχος μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Χαρίτσης: Πρώτος στόχος μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
Ανάπτυξη κοινωνικά δίκαιη, περιβαλλοντικά βιώσιμη κα οικονομικά διατηρήσιμη είπε ο αναπλ. υπ. Οικονομίας
Την θέση ότι πρώτος στόχος μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλ. Χαρίτσης.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ειδήσεις» ο κ.Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και ο καλύτερος συντονισμός της κυβέρνησης αποτελούν διαρκείς στόχους» ενώ αναφερόμενος στην ανάπτυξη είπε ότι αυτή πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαιη, περιβαλλοντικά βιώσιμη και οικονομικά διατηρήσιμη.
Όπως είπε, στο υπουργείο Οικονομίας ήδη κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση με τη γρήγορη κιαι αποτελεσματική αξιοποίηση όλων των πόρων του ΕΣΠΑ αλλά και με τα νέα αναπτυξιακά ταμεία που έχουν δημιουργηθεί και με τον αναπτυξιακό νόμο και τις θεσμικές παρεμβάσεις.
«Στόχος είναι η παροχή ουσιαστικής ρευστότητας στην οικονομία, με ένα νέο παραγωγικό και εξωστρεφές μοντέλο, ικανό να παράγει προϊόντα υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας που θα δημιουργεί σταθερές και ποιοτικές θέσεις εργασίας.
Η ανάπτυξη δεν είναι υπόθεση μόνο της κυβέρνησης και πολύ περισσότερο του υπουργείου Οικονομίας.
Απαιτεί τη συνεργασία και το συντονισμό όλων των φορεών, αυτοδιοικητικών και παραγωγικών και την ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν οργανώνουμε ως κυβέρνηση 13 μεγάλα συνέδρια σε κάθε περιφέρεια της χώρας όπου θα συζητηθεί πλατιά και στοχευμένα η αναπτυξιακή στρατηγική» τόνισε ο κ.Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση «για πρώτη φορά, εδώ και δεκαετίες, υλοποιεί έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό που σε ρήξη με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές εσωτερικής υποτίμησης και απαξίωσης της εργασίας που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις επενδύει στους νέους ανθρώπους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης