Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης (ΠτΒ): Η ανοχή της κοινωνίας παρατείνεται και μπορεί να εξελιχθεί σε προσδοκία

Βούτσης (ΠτΒ): Η ανοχή της κοινωνίας παρατείνεται και μπορεί να εξελιχθεί σε προσδοκία
«Δεν έχουμε καμιά ανησυχία για την κυβερνητική πλειοψηφία», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης
«Υπάρχει μια ανοχή ταυτόχρονα με προσμονή σε τμήματα της κοινωνίας που εμπιστεύθηκαν τη δική μας κυβέρνηση», τονίζει ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή».
Προσθέτει ότι «αυτή η κατάσταση όμως παρατείνεται και μπορεί να εξελιχθεί σε προσδοκία και εκ του γεγονότος ότι κανείς από αυτούς που δεν είναι πιστοί οπαδοί της ΝΔ δεν πιστεύει ότι είναι δυνατόν οι θύτες της προηγούμενης περιόδου και υπεύθυνοι της χρεοκοπίας της χώρας και των μνημονιακών πολιτικών να γίνουν σωτήρες».
Ο κ. Βούτσης εμφανίζεται απαισιόδοξος για το ορατό μέλλον ως προς τη δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου σε πολιτικό επίπεδο, σημειώνοντας ωστόσο πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις να συμβεί αυτό σε κοινωνικό επίπεδο.
Ο ίδιος υπογραμμίζει μια ριζική αλλαγή του τρόπου νομοθέτησης στο Κοινοβούλιο μπορούμε να τη δούμε μόνο στο τέλος των δεσμεύσεων της χώρας από τα Μνημόνια, αλλά και πως η διερεύνηση υποθέσεων από τις Εξεταστικές Επιτροπές της Βουλής  και από τη Δικαιοσύνη δεν είναι εκδίκηση αλλά μια ιστορική ακριβοδίκαιη αντιμετώπιση στα κρίσιμα ερωτήματα που πλανώνται στη χώρα.
Ο κ. Βούτσης, ερωτηθείς σχετικά, σημειώνει ότι είναι δεδομένη η ανάληψη της ευθύνης εκ μέρους των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία για τη συμφωνία.
Όπως αναφέρει «δεν έχουμε καμιά ανησυχία για την κυβερνητική πλειοψηφία, γιατί ακριβώς η δεύτερη αξιολόγηση οδηγείται σε μια περαίωση που δίνει έναν ανοιχτό δρόμο για περίπου ενάμιση χρόνο, προκειμένου να βγει η χώρα στις αγορές και να υπάρξει εφαρμογή κοινωνικών αντίμετρων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης