Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαπραγματεύεται με σημαία τα συμφέροντα του κεφαλαίου

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαπραγματεύεται με σημαία τα συμφέροντα του κεφαλαίου
Tο αποτέλεσμα είναι συνεχή αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια διαρκείας», ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαπραγματεύεται με σημαία τα συμφέροντα του κεφαλαίου, όπως άλλωστε έκαναν πριν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Γι’ αυτό σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι συνεχή αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια διαρκείας», τονίζει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, σε συνέντευξή στην εφημερίδα του «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ».
Και προσθέτει «μάλιστα ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε: «Προφανώς θα τα ψηφίσουμε για να πάρουμε τη λύση για το χρέος».
Τι εννοεί λύση για το χρέος;
Μήπως θα ανακουφιστεί ο λαός, θα σταματήσει να ματώνει για ένα χρέος, που δε δημιούργησε ο ίδιος, αλλά η πολύπλευρη στήριξη του κεφαλαίου;
Όχι βέβαια.
Λύση για το χρέος θέλει, για να μένουν χρήματα στα κρατικά ταμεία προκειμένου να δοθούν εκ νέου στους ομίλους».
Ερωτηθείς για τα αντίμετρα ο κ. Κουτσούμπας υπογραμμίζει πως «η υπόθεση δεν είναι για γέλια, αλλά για κλάματα.
Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για τα ματωμένα πλεονάσματα που «άφησαν άφωνο τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ».
Γι’ αυτό ετοιμάζεται να πάρει την προσφορά τους «ένα συν ένα δώρο»: Ένα αντιλαϊκό πακέτο με κομμένο αφορολόγητο, κομμένες συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα συν ένα «δώρο» για να πληρώνει ο λαός το χρέος του κεφαλαίου».
Όσο για τα αντίμετρα, σημειώνει ο γγ του ΚΚΕ, «μόνος του ομολόγησε ότι πρόκειται για μέτρα μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων.
Δηλαδή πάλι για το μεγάλο κεφάλαιο δουλεύει…».
«Και ας μην κομπάζει ο κ. Τσίπρας ότι έχει την ανοχή του λαού.
Ας διδαχτεί και κάτι από την πείρα των κυβερνήσεων μιας χρήσης, όπως η δική του. Τις κρατάνε μόνο μέχρι να τελειώσουν τη βρώμικη δουλειά!», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε δε, πως «το τι εννοεί ο καθένας «αριστερά» και «δεξιά», σηκώνει πολλή συζήτηση», ενώ «ο πραγματικός διαχωρισμός, που δεν σηκώνει και πολλή συζήτηση είναι ταξικός», αλλά και πως ο ΣΥΡΙΖΑ «αξιοποίησε την «παλιά τέχνη του τέχνη κόσκινο» της εξαπάτησης, της χειραγώγησης, που κατέχει καλά ο οπορτουνισμός και η σοσιαλδημοκρατία.
Με προσαρμοσμένα συνθήματα στις συνθήκες της κρίσης εκμεταλλεύτηκε με τον ίδιο τρόπο τις ελπίδες, τις προσδοκίες ενός ολόκληρου λαού να βάλει ένα φρένο στον αντιλαϊκό κατήφορο, μόνο που πολύ πιο γρήγορα από ότι το ΠΑΣΟΚ παλιότερα, τις διέψευσε, όπως ακριβώς είχε προβλέψει το ΚΚΕ και φυσικά πολύ νωρίτερα άρχισε να τον παίρνει ο λαός χαμπάρι».
Για τις δημοσκοπήσεις, σημείωσε πως η εικόνα τους «αποτυπώνει την πορεία των αστικών κυβερνήσεων που διαχειρίζονται την οικονομική κρίση με τα μνημόνια, όπου μπορεί να διαδέχεται η μία την άλλη.
Αυτή είναι και η φιλοδοξία της ΝΔ να πάρει τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ, για να διαχειριστεί εκείνη για λογαριασμό του κεφαλαίου την κρίση, προβάλλοντας την προσήλωση και την εμπειρία της στην εφαρμογή των μνημονίων και των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων.
Βέβαια η ΝΔ το φυσάει και δεν κρυώνει να βλέπει το ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τη δουλειά που εκείνη άφησε στη μέση».
Σε ερώτηση για το εάν ο ίδιος βλέπει εκλογές, απάντησε πως «το πραγματικό ερώτημα για το λαό μας είναι αν θα λύσουν κάτι αυτές οι εκλογές.
Εκεί πρέπει να δοθεί σαφής απάντηση, κυρίως μέσω μιας μεγάλης ενίσχυσης του ΚΚΕ, της μόνης δύναμης που μπορεί να εκφράσει το πνεύμα της γνήσιας λαϊκής δυσαρέσκειας, αλλά και της πολιτικής του πρότασης, της μόνης ρεαλιστικής, που μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπές, ριζικές αλλαγές σε όφελος των εργατικών λαϊκών αναγκών».
Κληθείς να σχολιάσει τις προεδρικές γαλλικές εκλογές και το γεγονός ότι οι περισσότερες κυβερνήσεις στηρίζουν Macron, ο κ. Κουτσούμπας, αφού σημείωσε ότι «πότε σε ρόλο «μπαμπούλα» και πότε σε ρόλο «λαγού», διαχρονικά εθνικιστικές, ρατσιστικές δυνάμεις, σαν τη Λεπέν, με την αποκρουστική πολιτική τους αποδεικνύονται ότι κάθε άλλο παρά… αντισυστημικοί είναι.
Αποτελούν αξιοποιήσιμη εφεδρεία για την αστική τάξη, όπως άλλωστε και οι άλλοι διαχειριστές της αντεργατικής βαρβαρότητας, που από άλλο δρόμο και μείγμα καταλήγουν στο ίδιο αντιλαϊκό αποτέλεσμα, που πληρώνουν σε κάθε χώρα οι λαοί με βαριές θυσίες», τόνισε ότι «είναι ώρα ο γαλλικός λαός να βγάλει τα συμπεράσματα του, να απομονώσει τις ρατσιστικές δυνάμεις, αλλά και να μην εγκλωβιστεί σε άλλους διαχειριστές του εκμεταλλευτικού συστήματος.
Να πορευθεί στο δρόμο της ταξικής πάλης και να χαράξει το δικό του δρόμο που εξυπηρετεί το δικό του συμφέρον».
Σημείωσε δε, ως όλα δείχνουν πως ο Macron  θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου, μακράν της Le Pen.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «ο πόλεμος είναι στο DNA του καπιταλιστικού συστήματος.
Είναι η συνέχεια της πολιτικής με στρατιωτικά, βίαια μέσα.
Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, αν όχι για γενικευμένο πόλεμο σε αυτή τη φάση, οπωσδήποτε όμως για ένταση των συγκρούσεων, επεμβάσεων, πολέμων, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο με τη συμμετοχή ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων.
Τέτοια πεδία συγκρούσεων είναι η Μέση Ανατολή, η Ανατολική Μεσόγειος, η Βόρεια Αφρική, το Αιγαίο, τα Βαλκάνια, η Μαύρη Θάλασσα, η Ουκρανία, η Βαλτική, η Θάλασσα της Νότιας και Ανατολικής Κίνας, η Αρκτική».
Σχετικά με την Τουρκία όπου το τελευταίο διάστημα οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «επικίνδυνοι συνολικά για τους λαούς είναι οι ανταγωνισμοί που δυναμώνουν στην περιοχή μας, ανάμεσα στους μονοπωλιακούς ομίλους ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών, για το ποιος θα βάλει στο χέρι τους δρόμους μεταφοράς φυσικού αερίου, ενέργειας και εμπορευμάτων.
Και σ’ αυτή τη μοιρασιά μερίδιο διεκδικούν για λογαριασμό των μονοπωλίων τους και η κυβέρνηση του Ερντογάν, που προκαλεί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, που πουλάει το παραμύθι της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας» στα πλαίσια του ΝΑΤΟ!».
Τέλος,  αναφορικά με την πρόσφατη ολοκλήρωση των εργασιών του 20ου Συνεδρίου του Κόμματος και το καινούργιο που μπήκε στη ζωή των μελών και των στελεχών του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως «η συνειδητοποίηση ότι το πρόγραμμα του Κόμματος, οι νέες επεξεργασίες και θέσεις, η ιδεολογικοπολιτική ενότητα και εκφρασμένη θέληση, μπορούν να μας οδηγήσουν, με συστηματική δουλειά σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ, ώστε να γίνει πολύ πιο ικανό να ηγηθεί της πάλης της εργατικής τάξης και όλου του λαού, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, της προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας σε αντιμονοπωλιακή- αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης