Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποτάμι: Όχι στην ομηρία των Ευρωπαίων πολιτών εξαιτίας του Brexit

Ποτάμι: Όχι στην ομηρία των Ευρωπαίων πολιτών εξαιτίας του Brexit
Τι αναφέρει το Ποτάμι με αφορμή την Σύνοδο Κορυφής για το Brexit
«Όχι στην ομηρία των Ευρωπαίων πολιτών εξαιτίας του Brexit» λέει το Ποτάμι, καλώντας τον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα, «να ζητήσει να μην υπάρξει διαπραγμάτευση για τους Ευρωπαίους πολίτες και φοιτητές που ζουν, εργάζονται και φοιτούν στα βρετανικά πανεπιστήμια».
Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι αναφέρει ότι «στην Σύνοδο Κορυφής, θα συζητηθεί η αίτηση του Ηνωμένου Βασιλείου  για έξοδο από την Ε.Ε.
Καλούμε τον Πρωθυπουργό να ζητήσει να μην υπάρξει διαπραγμάτευση για τους Ευρωπαίους πολίτες και φοιτητές που ζουν, εργάζονται και φοιτούν στα βρετανικά πανεπιστήμια.
Η προστασία των Ευρωπαίων πολιτών, αλλά και των Βρετανών που ζουν στις χώρες της Ε.Ε. και τη Μεγάλη  Βρετανία θεωρούμε ότι δεν πρέπει να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, αλλά αυτονόητη υποχρέωση όλων των μερών».
Το ΠΟΤΑΜΙ, όπως υπογραμμίζει, « πιστεύει ότι η θέση αυτή είναι και πρέπει να είναι θέση όλων των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο άλλωστε  θα έχει σημαντικό ρόλο στην διαδικασία εξόδου».
«Η απειλούμενη ομηρία 3.000.000 πολιτών των χωρών μας και η ανασφάλειά τους πρέπει  να τερματιστούν  άμεσα και να αποτελέσουν προϋπόθεση για την έναρξη των συνομιλιών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου», καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης