Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Η ήττα της Le Pen είναι προτεραιότητα όλων των δημοκρατικών δυνάμεων στην Ευρώπη

Παπαδημούλης: Η ήττα της Le Pen είναι προτεραιότητα όλων των δημοκρατικών δυνάμεων στην Ευρώπη
«Στον δεύτερο γύρο πρέπει να δημιουργηθεί μια δημοκρατική πανστρατιά που θα αποτρέψει την ανάδειξη του φασισμού, της ακροδεξιάς και της ρητορικής μίσους στη Γαλλία», υπογραμμίζει ο Δ. Παπαδημούλης.
«Η ήττα της ακροδεξιάς Le Pen είναι προτεραιότητα όλων των δημοκρατικών δυνάμεων στην Ευρώπη», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή» ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
Κατά τον ίδιο, «η σημαντική αύξηση των εκλογικών ποσοστών του Melenchon αποτελεί ισχυρή παρακαταθήκη, αλλά και πρόκληση για το επόμενο διάστημα, με τη δυναμική της Αριστεράς να είναι καθοριστική για τις εξελίξεις.
Από την άλλη πλευρά, η άνοδος της Le Pen επιβεβαιώνει την ισχυροποίηση της ακροδεξιάς που έχει παρατηρηθεί σε πολλές χώρες της ΕΕ και της ευρωζώνης».
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη «οφείλουμε όλες οι προοδευτικές δυνάμεις να αποκρούσουμε και να αποδομήσουμε πολιτικά την άκρα Δεξιά, υπενθυμίζοντας διαρκώς την ευθεία σχέση με τον ναζισμό και το παρακράτος και τη δήθεν αντι-συστημική προσέγγιση τύπου Trump.
«Στον δεύτερο γύρο πρέπει να δημιουργηθεί μια δημοκρατική πανστρατιά που θα αποτρέψει την ανάδειξη του φασισμού, της ακροδεξιάς και της ρητορικής μίσους στη Γαλλία», υπογραμμίζει ο κ. Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης