Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Το Brexit δεν πρέπει να επηρεάσει τη συνοχή και την ομαλή λειτουργία της Ένωσης

Γεννηματά: Το Brexit δεν πρέπει να επηρεάσει τη συνοχή και την ομαλή λειτουργία της Ένωσης
«Πρέπει να διασφαλισθούν τα δικαιώματα των ευρωπαίων εργαζομένων και φοιτητών στο Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά

«Το Brexit δεν πρέπει να επηρεάσει τη συνοχή και την ομαλή λειτουργία της Ένωσης», δήλωσε στο πλαίσιο της Προσυνόδου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ηγετών στις Βρυξέλλες, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.
Όπως τόνισε, «πρέπει να διασφαλισθούν τα δικαιώματα των ευρωπαίων εργαζομένων και φοιτητών στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Μέσα σε αυτούς και των Ελλήνων».
Ανέφερε ακόμη πως «δυστυχώς οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται.
Τόνισα στους εταίρους μας ότι η Ευρώπη οφείλει να ασκήσει πίεση για την επαναφορά της Τουρκίας στην δημοκρατική τάξη και στον σεβασμό των διεθνών συνθηκών».
Τέλος, ευχήθηκε ο E. Macron «να είναι σε λίγες ημέρες ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Η οριστική ήττα του εθνολαϊκισμού όμως προϋποθέτει μεγάλες αλλαγές.
Τον τερματισμό της λιτότητας, την ενίσχυση της Κοινωνικής Ευρώπης».
Περαιτέρω, μιλώντας στην Προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος η κ. Γεννηματά υπογράμμισε πως είναι ευκαιρία να βγει η Ευρώπη πιο δυνατή, πιο ενωμένη.
Όπως είπε, « δύσκολη κατάσταση το BREXIT αλλά και ευκαιρία να βγει η Ευρώπη πιο δυνατή και ενωμένη.
Το μυαλό μου πηγαίνει κατευθείαν στην νέα γενιά της Ευρώπης, στους φοιτητές, στους νέους και τις νέες από την Ελλάδα και τις άλλες χώρες του νότου που λόγω της κρίσης αναζήτησαν και βρήκαν εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Τώρα χρειάζονται την στήριξη και την προστασία μας.
Θεωρώ δε αυτονόητο ότι οργανισμοί της Ένωσης που είναι εγκατεστημένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ.
Στο ίδιο πλαίσιο όσες ρυθμίσεις θα κριθούν αναγκαίες για το καθεστώς των βρετανικών βάσεων θα πρέπει να έχουν τη σύμφωνη γνώμη της Κυπριακής Κυβέρνησης».
Ακόμη, σημείωσε πως «προσβλέπουμε στην έμπρακτη στήριξη της ΕΕ απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις», ενώ για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο F. Hollande «πάλεψε πολύ για την κοινωνική  Ευρώπη.
Βοήθησε πολύ την Ελλάδα όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια.
Προσβλέπουμε όλοι τώρα σε μια νίκη του Μacron απέναντι στην ακροδεξιά και τον εθνικολαϊκισμό, που δείχνει τα κοφτερά του δόντια στην ΕΕ».
Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία της για τα όσα συμβαίνουν στην ΠΓΔΜ, λέγοντας «παλιά αποκαλούσαμε την περιοχή αυτή ως πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης, δεν θέλουμε να ξαναπάρει φωτιά.
Θα βοηθούσε ακόμα και στις μεταξύ μας συζητήσεις να μην ξεχνάμε, πως δεν υπάρχει «Μακεδονία» όπως προσπαθούν να επιβάλλουν αλλά ΠΓΔΜ με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης