Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Σε καμιά χώρα της Ευρώπης δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία αν δεν αλλάξει η Ευρώπη

Τσίπρας: Σε καμιά χώρα της Ευρώπης δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία αν δεν αλλάξει η Ευρώπη
Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, σε παρέμβασή του στις Βρυξέλλες, στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος
«Σε καμιά χώρα της Ευρώπης δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία, αν δεν αλλάξει η Ευρώπη», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, σε παρέμβασή του στις Βρυξέλλες, στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στην οποία συμμετείχε με την ιδιότητα του πρατηρητή.
Ο ίδιος ενημέρωσε για την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης που έγινε αποδεκτή και στα πρακτικά της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το Brexit και  θα συμπεριληφθεί δήλωση, σύμφωνα με την οποία οι κατευθυντήριες γραμμές, οι διαπραγματεύσεις για το Brexit και τα αποτελέσματα αυτών, δεν συνιστούν κανενός είδους νομικό ή πολιτικό προηγούμενο για άλλη πράξη εντός της ΕΕ και στις σχέσεις της με τρίτες χώρες.
Στην παρέμβαση του ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  έκανε αναφορά στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και ιδίως στα Σκόπια.
Σχετικά με τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, χαρακτήρισε «ανησυχητικό» αν η Μ. Le Pen στο δεύτερο γύρο κινηθεί σε ποσοστό κοντά στο 40%, εξέλιξη που αντικατοπτρίζει τη  μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στη σημερινή Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ενδεικτικό αυτού του κλίματος είναι και το γεγονός πως ούτε καν οι ψηφοφόροι του Macron επιδοκιμάζουν τη σημερινή Ευρώπη.
Ακόμη, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Γαλλίας, F. Hollande, ο οποίος συμμετείχε σήμερα για τελευταία φορά στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, για τη συμβολή και τη συμπαράσταση του στις προσπάθειες της Ελλάδας.
Ο F. Hollande επαίνεσε τον κ. Τσίπρα για το τηλεφώνημα που έκανε την επομένη των εκλογών στον Ε. Macron , σημειώνοντας πως έδωσε το "σωστό σήμα", όπως το "σωστό σήμα" έδωσε και η δήλωση του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος.
Σημειώνεται ότι στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Α.  Costa και ο F. Hollande, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχαν χαλαρή συζήτηση και μάλιστα, ο έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τον απερχόμενο γάλλο πρόεδρο να επισκεφθεί την Ελλάδα το καλοκαίρι με άνεση για ξεκούραση, χωρίς τα καθήκοντα του Προέδρου, και η ανταπόκριση ήταν θετική.
Ο F. Hollande,  ανέφερε πως ότι είναι μια καλή ιδέα και μπορεί να πάει έναν μήνα στην Ελλάδα κι έναν μήνα στην Πορτογαλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης