Τελευταία Νέα
Πολιτική

Telegraph: Ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει, ο Schaeuble δεν θα υπέγραφε μνημονιακά μέτρα

Telegraph: Ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει, ο Schaeuble δεν θα υπέγραφε μνημονιακά μέτρα
Σε μια κατ' ιδίαν συνομιλία ο γερμανός ΥΠΟΙΚ του αποκάλυψε οτι ο ίδιος σαν πατριώτης δεν θα υπέγραφε ποτέ τα μέτρα καθώς δεν ήταν καλά για τους Έλληνες 
Αποκαλύψεις για μια κατ ιδίαν συνομιλία του με τον Schaeuble κάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης σύμφωνα με το βρετανικό Telegragh.
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα με τίτλο «Ενήλικες σ ε΄να δωμάτιο- Πως ο Γιάνης προσπάθησε αλλά απέτυχε να λάβει συγχώρεση για το ελληνικό χρέος» ο πρώην τσάρος της οικονομία αποκαλύπτει ότι ο γερμανός υπουργός οικονομικών του είπε παραδεχθεί ότι «εάν ήταν αυτός στη θέση του, δεν θα υπέγραφε τα μέτρα λιτότητας».
«Η συζήτηση έγινε τον Ιανουάριο του 2015 όταν η Ελλάδα ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μόλις εκλεγεί στην εξουσία» αναφέρει η εφημερίδα.
«Ήταν μια ειλικρινής συζήτηση των δύο ανδρών, όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης φαίνεται να ρώτησε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών εάν αυτός στη θέση του θα υπέγραφε μια τέτοια συμφωνία με ένα τόσο βαρύ κόστος για την ελληνική κοινωνία.
«Σαν πατριώτης, όχι. Είναι κακό για τον λαό σας», ήταν η απάντηση του ανθρώπου που πίεσε όσο κανένας για εκείνα τα μέτρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης