Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Η διαπραγμάτευση κατέληξε σε πανωλεθρία της κυβέρνησης παρόμοια με το 2015

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Η διαπραγμάτευση κατέληξε σε πανωλεθρία της κυβέρνησης παρόμοια με το 2015
Αυτή η ιστορία με τα μέτρα - αντίμετρα έχει καταντήσει να μοιάζει με τις ανεκδοτολογικές ιστορίες μαστίγιου – καρότου
«Όπως και το 2015, η διαπραγμάτευση κατέληξε σε μια πανωλεθρία της κυβέρνησης με μεγάλη ζημιά στην πραγματική οικονομία. Χάσαμε επτά πολύτιμους μήνες» υποστηρίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. 
Σε συνέντευξή του στα Νέα ο Σ. Θεοδωράκης κατηγορεί την κυβέρνηση για τα αντίμετρα λέγοντας πως «αυτή η ιστορία με τα μέτρα - αντίμετρα έχει καταντήσει να μοιάζει με τις ανεκδοτολογικές ιστορίες μαστίγιου – καρότου. Μόνο που το μαστίγιο είναι σίγουρο, ενώ το καρότο δεν είναι».
«Το θέμα δεν είναι ποιους θα αποφασίσει να ελεήσει η κυβέρνηση, αλλά να βοηθήσουμε την οικονομία να καλύψει το χαμένο έδαφος της επτάμηνης καθυστέρησης, να μειώσουμε φόρους, να ενισχύσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις, να βοηθήσουμε τις εξαγωγές, να μειώσουμε την ανεργία., να σταματήσει η φυγή εγκεφάλων».
Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Τζανακόπουλου για το Αιγάλεω, είπε πως «η εξυπνάδα του κ.Τζανακόπουλου μαρτυρεί πώς βλέπουν ορισμένα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα της πολιτικής τα λαϊκά προάστια. Αναφέρουν τη Δραπετσώνα ή το Αιγάλεω ως τόπους εξορίας. Αυτό συνέβαινε τις δεκαετίες του ‘60, του ’70, άντε και του ΄80. Από τότε και μετά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από άλλες περιοχές της Αθήνας. Τις ίδιες χαρές και τα ίδια βάσανα. Και στο Αιγάλεω και στο Χαλάνδρι».
Ερωτηθείς για τις προτεραιότητες του Ποταμιού, τόνισε πως «αν δεν διαλύσουμε τις κομματικές παρέες που κατατρώνε τη δημόσια διοίκηση αλλά και τα ταμεία του κράτους, τις προμήθειες και τα έργα, τότε δεν θα κάνουμε ποτέ τίποτα σε αυτή τη χώρα».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «η χώρα δεν έχει ανάγκη από ένα νερόβραστο Κέντρο». «Θέλουμε ένα Κέντρο που θα συγκρουστεί και με συμφέροντα και με συντεχνίες. Το «όλοι οι καλοί χωράνε» δεν ισχύει στην περίπτωση μας», είπε.
Τέλος, αναφερόμενος στη στήριξή του στο πρόσωπο του Macron, ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για «πολιτική συγγένεια» μεταξύ τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης