Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζαβάρας: Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα υπάρξει – Είναι υποχρεωμένη η Ευρώπη

Τζαβάρας: Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα υπάρξει – Είναι υποχρεωμένη η Ευρώπη
Η αναδιάρθρωση δεν αφορά ούτε περικοπή ούτε διαγραφή του χρέους είπε ο κ.Τζαβάρας
Την θέση ότι θα υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους καθώς η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να λάβει μια τέτοια απόφαση διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας.
«Η αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι τώρα που προέκυψε, είναι μια διαδικασία που έχει μπει μπροστά από τον Νοέμβριο του 2012.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είχε πετύχει και είχε αποσπάσει την απόφαση του Νοεμβρίου του 2012.
Απλώς η νέα κυβέρνηση μέχρι να καταλάβει τι έγινε, απεμπόλησε αυτή την απόφαση, που μας έλυνε ζητήματα και τώρα παλινωδεί μεταξύ των εκφράσεων της ελάφρυνσης του χρέους ή της αναδιάρθρωσης.
Το βέβαιο είναι ότι θα έχουμε αναδιάρθρωση του χρέους.
Αυτό έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν αφορά περικοπή του χρέους, δεν αφορά διαγραφή του χρέους» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Τζαβάρας.
«Είμαστε εν αναμονή αυτής της απόφασης, που πιστεύω ότι θα έρθει γιατί είναι υποχρεωμένη η Ευρώπη να πάρει μια τέτοια απόφαση, πρώτον γιατί έχει δεσμευτεί με την απόφαση του Νοεμβρίου και δεύτερον διότι ο βασικός συνομιλητής της ευρωπαϊκής τρόικας, που είναι το ΔΝΤ, το έχει θέσει ως όρο» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
«Οφείλει η κυβέρνηση να εξηγήσει πώς πέτυχε τόσο μεγάλες ζημιές εις βάρος της κοινωνίας και εις βάρος της οικονομίας» είπε ο κ.Τζαβάρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης