Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Οι βουλευτές θα έχουν εικόνα για τα μέτρα για το χρέος - Στις 18 Μαϊου η ψήφιση της συμφωνίας

Βούτσης: Οι βουλευτές θα έχουν εικόνα για τα μέτρα για το χρέος - Στις 18 Μαϊου η ψήφιση της συμφωνίας
Το ν/σ αναμένεται  το νωρίτερο την Παρασκευή το βράδυ να κατατεθεί στη Βουλή ώστε Δευτέρα και Τρίτη να περάσει από τις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές
Με ψηφισμένη τη συμφωνία επιθυμεί να εμφανιστεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο κρίσιμο Eurogroup της 22ας Μαΐου με τον ίδιο αλλά και τον πρωθυπουργό να μην επιθυμούν να αφήσουν κανένα απολύτως περιθώριο σε κάποιον από τους δανειστές να υπαναχωρήσεις ή να θέσει εκ νέου θέματα παρά τη συμφωνία.
Το νομοσχέδιο αναμένεται  το νωρίτερο την Παρασκευή το βράδυ να κατατεθεί στη Βουλή ώστε Δευτέρα και Τρίτη να περάσει από τις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές ώστε να μπει στην ολομέλεια Τετάρτη ή Πέμπτη και το αργότερο Παρασκευή να έχει ψηφιστεί 18 Μαίου να έχει ψηφιστεί.
Μάλιστα ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι οι βουλευτές θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος διευκρινίζοντας ότι ούτως ή άλλως το επόμενο Eurogroup θα κληθεί να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις.
Μάλιστα επεσήμανε ότι «οι συζητήσεις που αφορούν τα μέτρα για το χρέος είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο» και «έχουν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες».
Τα θετικά αντίμετρα θα χωρίζονται σε δύο ομάδες το κοινωνικό πακέτο και το φορολογικό πακέτο καθώς θα ενεργοποιηθούν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους εφόσον επιτευχθεί ο στόχος των πρωτογενών [πλεονασμάτων. Σε κάθε πακέτο τα αντίμετρα θα είναι ξεχωριστό άρθρο, με υψηλόβαθμες Κοινοβουλευτικές πηγές να εκτιμούν ότι ειδικά για το φορολογικό πακέτο που περιλαμβάνει μείωση των φορολογικών συντελεστών σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα εκτεθεί αν δεν τα υποστηρίξει.
Και αυτό διότι διαχρονικά τάσσεται υπέρ της χαμηλότερης φορολόγησης.
Ο Πρόεδρος της Βουλής σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους εκτίμησε ότι κάποια από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης θα στηρίξουν κάποια από τα θετικά αντίμετρα και πως δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα για την Κοινοβουλευτική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποί θα στηρίξει τη συμφωνία.
Ειδικά για τα μέτρα ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι κάποιοι θα ωφεληθούν περισσότερο και κάποιοι λιγότερο.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης