Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κίνα: Συνάντηση Κοτζιά με τον Κινέζο ομόλογό του στο περιθώριο της επίσκεψης Τσίπρα στο Πεκίνο

Κίνα: Συνάντηση Κοτζιά με τον Κινέζο ομόλογό του στο περιθώριο της επίσκεψης Τσίπρα στο Πεκίνο
Ο κ. Κοτζιάς αποδέχθηκε την πρόσκληση του κινέζου ομολόγου του να επιστρέψει στο Πεκίνο με την πρώτη απευθείας πτήση Αθήνας - Πεκίνου 
Συνάντηση με τον κινέζο υπουργό Εξωτερικών Wang Yi είχε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο.
Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε τρεις εβδομάδες μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Κίνας στην Αθήνα όπου κηρύχθηκε η έναρξη του Φόρουμ της πρωτοβουλίας του Ν. Κοτζιά, Ancient Civilizations Forum με τη συμμετοχή 10 χωρών.
Ο Ν. Κοτζιάς ενημέρωσε τον ομόλογό του ότι για το Ancient Civilizations Forum εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν η Αρμενία, η Χιλή, η Ινδονησία, η Νικαράγουα και η Γουατεμάλα κάτι που σηματοδοτεί τη χρησιμότητα του διαλόγου και την σημασία που δίνει η διεθνής κοινότητα σε αυτή την προσπάθεια.
Ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Έλληνα ομόλογό του να επισκεφθεί το Πεκίνο με τον Ν. Κοτζιά να αποδέχεται την πρόσκληση λέγοντας ότι θα πραγματοποιήσει την επίσκεψή του με την πρώτη απευθείας πτήση Αθήνας - Πεκίνου που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του φθινοπώρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης