Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Ο κύκλος που άνοιξαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τις ψεύτικες υποσχέσεις κλείνει με την συμφωνία ντροπής

Γεννηματά: Ο κύκλος που άνοιξαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τις ψεύτικες υποσχέσεις κλείνει με την συμφωνία ντροπής
Μας έφεραν  ένα 4ο Μνημόνιο  χωρίς νομιμοποίηση και χωρίς χρηματοδότηση, τόνισε η Φ. Γεννηματά
"Ο κύκλος που άνοιξαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τις ψεύτικες υποσχέσεις  και το λαθρεμπόριο ελπίδας , κλείνει οριστικά με την υπογραφή του κ. Τσίπρα σε αυτή την  συμφωνία ντροπής», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, φ. Γεννηματά, μιλώντας  στη Συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.
Όπως είπε, αύριο στη Βουλή ξεκινάει η συζήτηση του 4ου Μνημονίου, «πρόκειται για μια συνθηκολόγηση με όρους ηττημένου, για μια συμφωνία καταδίκης της χώρας.
Μας έφεραν  ένα 4ο Μνημόνιο  χωρίς νομιμοποίηση και χωρίς χρηματοδότηση.
Ένα μνημόνιο διαρκείας που δεν περιλαμβάνει μέτρα για το χρέος.
Αντίθετα προβλέπει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια.  
Τα νέα μέτρα υπονομεύουν την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση και την καταδικάζουν στο δίλημμα Grexit η διαρκής λιτότητα.
Τα δε πολυδιαφημισμένα αντίμετρα δεν είναι ούτε ασπιρίνη για πονοκέφαλο, τη στιγμή που με τα μέτρα, έχουν πυροβολήσει εν ψυχρώ την Ελληνική κοινωνία στο κεφάλι».
Υπογράμμισε δε, πως «ο δήθεν «αριστερός» Πρωθυπουργός παίζει μόνιμα το παιχνίδι με τους όρους που θέτουν οι δανειστές», ενώ σημείωσε ότι «οι βουλευτές των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου θα ψηφίσουν με χέρια και πόδια τα μέτρα.
Δεν τους έμεινε και τίποτε άλλο πέρα από τις καρέκλες και τις πελατειακές σχέσεις της εξουσίας.
Την απάντηση θα τους τη δώσει ο ελληνικός λαός.
Με τη σκληρή καταδίκη που τους αξίζει.
Ο λαϊκισμός θα ηττηθεί και στρατηγικά στις κάλπες»
Κατά την ίδια, «η λύση στα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς, ούτε έχει αποτέλεσμα «μέτωπο» με την Νέα Δημοκρατία», ενώ «η αξιωματική αντιπολίτευση ταυτίζει ισοπεδωτικά το αύριο της χώρας με το δικό της, σα να μη μας δίδαξε τίποτα η κρίση και οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτήν».

Κάνοντας αναφορά στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Ιούνιο , η κ. Γεννηματά σημείωσε  πως πρέπει «να συζητήσουμε και να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις για τη μετεξέλιξή μας, για τον νέο, ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης».
Υπενθύμισε ότι από τον Γενάρη του 2016 πήρε την πρωτοβουλία να προτείνω προς το Ποτάμι, αλλά και προς όλους τους φορείς και τα πρόσωπα της Κεντροαριστεράς, μια συγκεκριμένη διαδικασία δημιουργίας της νέας μεγάλης παράταξης της κεντροαριστεράς που περιλαμβάνει την συγκρότηση ενιαίου πολιτικού πλαισίου, την εκλογή επικεφαλής από την κοινωνική βάση, τη διεξαγωγή Συνεδρίου του νέου ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.
Πρότεινε να αποτελέσει αντικείμενο του προσυνεδριακού διαλόγου και του Συνεδρίου η εξειδίκευση και το χρονοδιάγραμμα των επόμενων βημάτων της πρωτοβουλίας της, του Ιανουαρίου του 2016.
Όπως είπε, «το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα εισηγηθεί  προς τα κόμματα τα επόμενα βήματα και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και ολοκλήρωσης της πορείας προς το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα.
Τα πολιτικά κόμματα και οι φορείς της ΔΗΣΥ  μέσα σε εύλογο χρόνο, παίρνουν τις αποφάσεις τους ως προς τη μορφή του φορέα. (πολυκομματικός ή όχι).
Στη συνέχεια προχωράμε στην εκλογή επικεφαλής από τη βάση.
Πάμε σε εκλογή.
Οι κάλπες στη βάση είναι το επόμενο μεγάλο βήμα.
Με βάση το μητρώο που δημιουργείται, προχωρούμε στο Ιδρυτικό Συνέδριο και την εκλογή οργάνων.
Προτείνω, με την επιφύλαξη πολιτικών εξελίξεων, οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν το αργότερο στις αρχές του ΄18».
«Η πορεία προς το Συνέδριο είναι μια ευκαιρία να περάσουμε από την άρνηση στη θετική σκέψη, από την αδράνεια στη δράση, από την κατήφεια στην αισιοδοξία», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης