Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαϊκή Ενότητα: Να ενωθούμε και να ξεσηκωθούμε ενάντια στο 4ο μνημόνιο – «τέρας»

Λαϊκή Ενότητα: Να ενωθούμε και να ξεσηκωθούμε ενάντια στο 4ο μνημόνιο – «τέρας»
Η κυβέρνηση δεν έχει καμία λαϊκή εξουσιοδότηση και καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να ψηφίσει στη Βουλή αυτό το μνημόνιο λέει η ΛΑΕ
Έκκληση σε όλους τους πολίτες της χώρας να συμμετάσχουν στη γενική πανελλαδική 24ωρη απεργία και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί, την Τετάρτη (17/5) απευθύνει η Λαϊκή Ενότητα, η οποία επισημαίνει ότι πρέπει «να ενωθούμε και να ξεσηκωθούμε ενάντια στο 4ο μνημόνιο - «τέρας».
«Η κυβέρνηση, κουρελιάζοντας το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής και καθιστώντας παρωδία τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, φέρνει προς ψήφιση ένα μνημόνιο – «τέρας» που σφίγγει μέχρι «οικονομικοκοινωνικού θανάτου» τη θηλιά στον λαιμό του ελληνικού λαού.
Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά λαϊκή εξουσιοδότηση και καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση να συνομολογήσει και να ψηφίσει στη Βουλή και τέταρτο επονείδιστο μνημόνιο.
Δεν έχουν δικαίωμα, επίσης, κόμματα και βουλευτές, ανεξαρτήτως της ψήφου τους, να νομιμοποιήσουν ένα τραγικό μνημόνιο που, τόσο επί της ουσίας όσο και ως διαδικασία, είναι αποτέλεσμα ενός μέγα – πραξικοπήματος που δίνει την χαριστική βολή στον τόπο.
Χρειάζεται άμεση κοινή δράση όλων ανεξαιρέτως των ριζοσπαστικών δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων και συγκρότηση ενός μεγάλου μετώπου για να μην περάσει το τέταρτο μνημόνιο, να ακυρωθούν τα προηγούμενα και να μεταβεί άμεσα η χώρα σε εθνικό νόμισμα με ριζοσπαστικό πρόγραμμα και σε ρήξη με την ΕΕ.
Καλούμε τον ελληνικό λαό να ενωθεί και να ξεσηκωθεί για να αποτραπεί το τέταρτο μνημόνιο - «τέρας», σε όφελος μιας άλλης δημοκρατικής ανορθωτικής πορείας της χώρας» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΛΑΕ, η οποία υπογραμμίζει πως η προσυγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στην Αθήνα θα γίνει στις 10.30 το πρωί (Χαλκοκονδύλη και Πατησίων)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης