Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα επόμενα βήματα της διαδικασίας για το Κυπριακό εξετάζουν Αναστασιάδης – Akinci – Eide

Τα επόμενα βήματα της διαδικασίας για το Κυπριακό εξετάζουν Αναστασιάδης – Akinci – Eide
Στο επίκεντρο και το περιουσιακό
Τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό θα εξετάσουν σήμερα σε κοινή τους συνάντηση ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, M. Akinci και ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ Espen Barth Eide.
Στη συνάντηση παρόντες θα είναι και οι διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννη και Ozdil Nami, οι οποίοι είχαν χθες συνάντηση 9 ωρών για να προετοιμάσουν τις σημερινές επαφές.
Στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης οι δύο ηγέτες αναμένεται να αποφασίσουν πώς θα προχωρήσει η διαδικασία, ενώ θα συζητηθούν θέματα όπως η ΕΕ, το περιουσιακό, η εφαρμογή λύσης και θέματα χρηματοδότησης της.
Όπως υπογραμμίζεται, το μείζον ζήτημα είναι η σύγκληση έως τις αρχές Ιουλίου νέας διάσκεψης για το Κυπριακό με τη συμμετοχή των εγγυητριών ( Βρετανία, Ελλάδα, Τουρκία) δυνάμεων, κατεύθυνση προς την οποία φέρεται να κινείται το τελευταίο διάστημα και ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ Espen Barth Eide.
Σημειώνεται πως χθες ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο και συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις για το Κυπριακό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης