Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Η πιο αντιμνημονιακή κυβέρνηση υιοθετεί το 4ο μνημόνιο, έχοντας ψηφίσει προηγουμένως το 3ο

Χατζηδάκης: Η πιο αντιμνημονιακή κυβέρνηση υιοθετεί το 4ο μνημόνιο, έχοντας ψηφίσει προηγουμένως το 3ο
Είχατε δεσμευθεί για ένα σχέδιο για την ανάπτυξη μέχρι το Μάρτιο του 2016 και δεν έχετε κατορθώσει να στείλετε ούτε πέντε σελίδες στην επιτροπή για το πώς βλέπετε την ανάπτυξη της χώρας
Ιδιαίτερα καυστικός προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στη σημερινή του ομιλία (17 Μαιου 2017) στην Ολομέλεια της Βουλής ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.
«Εσείς οι πιο αντιμνημονιακοί απ' όλους υιοθετείτε σήμερα το τέταρτο μνημόνιο, έχοντας ψηφίσει προηγουμένως το τρίτο» είπε ο κ. Χατζηδάκης.
Αναφερόμενος σε παλαιότερη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, τόνισε «είπατε αυτά τα μέτρα είναι εκτός συμφωνίας, άρα δεν πρέπει να παρθούν και είναι αντιδημοκρατικό η σημερινή Βουλή να ψηφίσει μέτρα που θα πάρει μια αυριανή Βουλή».
Σημείωσε ότι «μετά τη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση, μετά τη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη, ο SSM (Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός) θα είναι εδώ και θα κάνει κουμάντο στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα με έναν πρωτοφανή τρόπο για τα ελληνικά δεδομένα, για περίπου 35 χρόνια.
Στην αρχή της διαπραγμάτευσης σας ζητούσαν 3,6 δισ. μέτρα και μετά τη σκληρή διαπραγμάτευση φτάσατε στα 4,9 δισ .
Η οικονομία είχε μπει σε αμυδρούς ρυθμούς ανάπτυξης το καλοκαίρι του 2016 και στη συνέχεια η οικονομία ξαναβούτηξε στο πηγάδι της ύφεσης.
Η Ελλάδα είναι αυτή την ώρα η μόνη χώρα της Ευρωζώνης σε ύφεση».
Και συνέχισε την επίθεση του προς την κυβέρνηση:
«Είχατε δεσμευθεί για ένα σχέδιο για την ανάπτυξη μέχρι το Μάρτιο του 2016 και δεν έχετε κατορθώσει να στείλετε ούτε πέντε σελίδες στην επιτροπή για το πώς βλέπετε την ανάπτυξη της χώρας».
Καταλήγοντας σημείωσε «προσβάλετε τους Έλληνες πολίτες με τους πανηγυρισμούς σας και κυρίως τους φτωχούς ανθρώπους που σας πίστεψαν. Από Ρομπέν των φτωχών η κυβέρνησή σας έγινε η κυβέρνηση που εξαθλιώνει τους φτωχούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης