Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Είστε βενιζελικότεροι του… Βενιζέλου - Ευχαριστώ τους Τσακάλωτο και Χουλιαράκη

Βενιζέλος: Είστε βενιζελικότεροι του… Βενιζέλου - Ευχαριστώ τους Τσακάλωτο και Χουλιαράκη
Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η Βουλή ψηφίζει ένα διαρκές μνημόνιο για σταδιακή λύση στο χρέος
Με ιδιαίτερα δηκτικό ύφος αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Μάλιστα, ο ίδιος ευχαρίστησε από το βήμα της Βουλής τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Χουλιαράκη για την αναφορά που έχει το μνημονίο στο PSI.
«Καταρχάς οφείλω να ευχαριστήσω τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Χουλιαράκη γιατί υπέγραψαν και υπέβαλαν στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα η επεξηγηματική έκθεση για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2018-2021, όπου στις σελίδες 146 και 147, παρουσιάζεται η παρέμβαση στο χρέος του 2012:PSΙ, OSΙ, αναδιάρθρωση, μείωση τόκων, όλο αυτό που μας επιτρέπει σήμερα να προσδοκούμε πρόσθετα μέτρα για το χρέος και το έχουν γράψει κατά τρόπο καλύτερο απ’ ό,τι θα το έγραφα εγώ, είναι βενιζελικότεροι του Βενιζέλου» είπε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Βενιζέλος, παράλληλα, ανέφερε ότι χρειάζεται μία άλλη κυβέρνηση με συγκέντρωση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και επανέλαβε τη συμμετοχή του ηττημένου ΣΥΡΙΖΑ.
Προέβλεψε ότι θα σερνόμαστε μέχρι τις εκλογές και μετά θα έχουμε πάλι πόλωση, αντικρούοντας τα επιχειρήματα για success story που μπορεί να το κεφαλαιοποιήσει πολιτικά.
«Να υπενθυμίσω τι συμβαίνει σήμερα στη Βουλή, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καλείται να ψηφίσει και το συμπληρωματικό Μνημόνιο και το Μνημονιο 4 για μέχρι το 2022.
Σε αυτά δεν περιλαμβάνεται τα μέτρα για το χρέος που έχουν δοθεί από το 2012, όπου τότε μας τα έδωσαν» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.
Τόνισε, επίσης, ότι η Βουλή ψηφίζει ένα διαρκές μνημόνιο για σταδιακή λύση στο χρέος.
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, οι άλλες κυβερνήσεις μπορεί να είχαν προβλήματα αλλά ήταν στέρεες, τώρα μιλάμε για την πολιτική των ρευστών.
«Και δεν θα μιλήσω για την απάτη κατά του λαού.
Γιατί το κάνετε όμως στη χώρα;», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Μετά το εγκληματικό 2015 με τον κ. Βαρουφάκη και το 2016 με την εγκληματική καθυστέρηση της αξιολόγησης που προσκυνήσατε.
Και τώρα με τη δήθεν διαπραγμάτευση».
«Έχετε καταλάβει τη βλάβη;» αναρωτήθηκε και συνέχισε ότι έχετε δημιουργήσει μία κρίση πάνω στην κρίση.
Υπογράμμισε, επίσης ότι τον Μάιο του 2015 όταν «όλα τα έσκιαζε η φοβέρα της ελπίδας του ΣΥΡΙΖΑ»είχε πει ότι θα είναι παιδική χαρά το mail του Χαρδούβελη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης