Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναστασιάδης για Κυπριακό: Δεν επιδιώκω το αδιέξοδο – Ενημερώνει στις 22/5 τους πολιτικούς αρχηγούς

Αναστασιάδης για Κυπριακό: Δεν επιδιώκω το αδιέξοδο – Ενημερώνει στις 22/5 τους πολιτικούς αρχηγούς
Κατατέθηκαν χάρτες, υπάρχει μια ακτίνα συμφωνίας υποστήριξε ο πρόεδρος της Κύπρου
Την θέση ότι το τελευταίο που επιδιώκει στις διαπραγματεύσεις με το Κυπριακό είναι το αδιέξοδο διατύπωσε ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης.
«Όμως θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι, όταν υποβάλλεις κάτι θετικό που μπορεί να υποβοηθήσει στην άμεση λύση, στη συντομότερη λύση ενός μακροχρόνιου προβλήματος δεν μπορεί να συνεχίσεις την ίδια τακτική που για 43 τώρα χρόνια αντιμετωπίζουμε, να μην αγγίζεται ποτέ το θέμα του εδαφικού» ανέφερε σε δηλώσεις του οκ. Αναστασιάδης, ο οποίος ενημερώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, για τα όσα του μετέφερε από τον M. Akinci ο ειδικός σύμβουλος του γ γ του ΟΗΕ, Espen Eide.
«Στην παρούσα περίπτωση οφείλω να πω ότι κατατέθηκαν χάρτες, υπάρχει μια ακτίνα συμφωνίας, υπάρχει μια διαφορά, αλλά είμαστε σε ακτίνα συμφωνίας, όμως ουδέποτε προηγουμένως στα 43 χρόνια δέχθηκε ή ηγέρθη από δικής μας πλευράς ή η και άλλη πλευρά αποδέχθηκε κατά τη διάρκεια της παρούσας φάσης των συνομιλιών να αγγίξουμε το θέμα των εγγυήσεων κάτι το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τον Κυπριακό Ελληνισμό θέμα» τόνισε ο κ.Αναστασιάδης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ν. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι δεν θα αναφέρει οτιδήποτε άλλο δημόσια, σε σχέση με την κατάσταση πραγμάτων.
«Ο πρόεδρος θέλει πρώτα να ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί και αυτό θα γίνει τη Δευτέρα στις 10 το πρωί και ακολούθως θα γίνουν και δημόσιες δηλώσεις, πολύ συγκεκριμένες σχετικά με το περιεχόμενο της πρότασης του, το σκεπτικό της και τα δεδομένα, που δημιουργεί, αν όλοι όντως επιθυμούμε τερματισμό της κατοχής και επανένωση της πατρίδας μας, έτσι ώστε να γνωρίζει και ο κυπριακός λαός» είπε ο κ.Χριστοδουλίδης.
Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν άλλες συναντήσεις μέχρι τη Δευτέρα μεταξύ του Eide και των ηγετών των δύο κοινοτήτων, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι Eiede θα απουσιάζει έως την Τρίτη από την Κύπρο.
Σε άλλη ερώτηση, αν η προσπάθεια έχει τερματιστεί ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε: «δεν χρησιμοποιώ τη λέξη "σταματά" ή "τερματίζεται". Απλώς αναφέρω κάποια γεγονότα. Θα κάνουμε υπομονή όλοι μέχρι τη Δευτέρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης