Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Η χώρα βαίνει σε μια νέα φάση – Αυξάνονται οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες των πολιτών

Παππάς: Η χώρα βαίνει σε μια νέα φάση – Αυξάνονται οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες των πολιτών
Το στρατηγικό ερώτημα είναι που θέλουμε να πάμε ως χώρα υποστήριξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής
Την θέση ότι μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου η χώρα εισέρχεται σε μια νέα φάση, κατά την οποία αυξάνονται και οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις των πολιτών από την κυβέρνηση διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς, ο οποίος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι στην ατζέντα τους κυριαρχεί η μη συμφωνία με τους εταίρους και η ανατροπή της κυβέρνησης.
«Δεν ξέρω εάν θα συνειδητοποιήσουν σύντομα ότι συνολικά η χώρα βαίνει σε μία καινούργια φάση, είναι πολιτικό πρόβλημα που τους αφορά.
Εάν θέλουν, όπως τα συμπαθέστατα χάμστερ, να τρέχουν μέσα σε κυλίνδρους που δεν μετακινούνται και να ζητούν εκλογές και να προσδοκούν ανατροπή της κυβέρνησης σε καθημερινή βάση, ας το συνεχίσουν» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Παππάς
«Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, «σε κάθε περίπτωση, είμαστε σε νέα φάση και για την κυβέρνηση, από την  οποία οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις των πολιτών αυξάνονται, καθώς τελειώνει το πολιτικό μεδοδούλι-μεροφάι να κλείσει η διαπραγμάτευση.
Πλέον οι εταίροι μας έχουν αναλάβει δέσμευση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και καλούνται να είναι συνεπείς.
Πρέπει πολιτικοί και ΜΜΕ να μπούμε στη διαδικασία να συζητάμε μεσοπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα» υπογράμμισε ο κ.Παππάς, τονίζοντας ότι η Ελλάδα φαίνεται να βγαίνει από μία μακροχρόνια οικονομική κρίση.
«Το στρατηγικό ερώτημα είναι τι αντιλαμβανόμαστε ότι έχει συμβεί όλα αυτά τα χρόνια και πού θέλουμε να πάμε σαν χώρα, λαός, κοινωνία.
Θα αναπαράξουμε ίδιες και χειρότερες ανισότητες όπως πριν;
Ποιος θα είναι ο στρατηγικός ρόλος της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή, θα είναι τυφλό παρακολούθημα των προτεραιοτήτων της γερμανικής ηγεσίας ή θα αναπτύξει πολυδιάστατο ρόλο και θα αξιοποιήσει τη θέση της στο χάρτη, το ρόλο που μπορεί να παίξει στη διεθνή οικονομία;
Μπροστά σε αυτά, ο ελληνικός λαός έχει δύο πολύ καθαρές επιλογές μπροστά του: το δρόμο της δίκαιης ανάπτυξης ή του ακροδεξιού νεοφιλελευθερισμού της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο κ. Παππάς, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές.
«Νόημα θα έχει να κάνουμε οποιαδήποτε προσπάθεια ομαλοποίησης της χρηματοδότησης της οικονομίας, είτε από τις αγορές είτε από τη συμφωνία με τους θεσμούς.
Για εμάς, η έξοδος στις αγορές είναι ένα μέσο για να πετύχουμε οικονομική και κοινωνική σταθεροποίηση, να ομαλοποιηθεί η χρηματοδότηση για να ασκήσουμε τις πολιτικές που έχει ανάγκη η κοινωνία.
Όχι σαν την κυβέρνηση Σαμαρά των δεκάδων δισ. λιτότητας για να πειστούν ακόμη και «στημένα» οι αγορές το 2014.
Θέλουμε, προσπαθούμε και πετυχαίνουμε σταδιακά την σταθεροποίηση της οικονομικής δραστηριότητας και την ομαλοποίηση της ελληνικής οικονομίας και του χρέους κομμάτι της είναι και η συμφωνία με τους εταίρους» τόνισε ο κ.Παππάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης