Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Δεν υπάρχουν αντίμετρα, αλλά ένα συνολικό πακέτο σκληρών μέτρων

Κουτσούμπας: Δεν υπάρχουν αντίμετρα, αλλά ένα συνολικό πακέτο σκληρών μέτρων
«Τα ονομαζόμενα αντίμετρα έχουν ως προϋπόθεση ματωμένα υψηλά πλεονάσματα»
«Το σκληρό πακέτο μέτρων, που μόλις χτες ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν είναι απλά το 4ο μνημόνιο, όπως λέει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, είναι μνημόνιο εις την τετάρτην», σχολιάζει ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εξηγώντας πως «νέα αντιλαϊκά μέτρα προστίθενται στα προηγούμενα, πολλαπλασιάζοντας τα βάρη για την εργατική τάξη, το λαό».
«Δεν υπάρχουν αντίμετρα, παρά ένα συνολικό πακέτο σκληρών μέτρων.
Η κυβέρνηση βέβαια, για να πλασάρει το σκληρό πακέτο μέτρων, ξαναθυμήθηκε τα δήθεν αντισταθμίσματα, που όπως ισχυρίζεται είναι πολιτικά αντισταθμίσματα, που εκτός από τα αντίμετρα, είναι οι μεταρρυθμίσεις, είναι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.
Οι μειώσεις στις συντάξεις που μετατρέπουν τις συντάξεις σε επιδόματα, η μείωση στο αφορολόγητο που φορολογεί ακόμα κι αυτόν που τρώει στα συσσίτια της εκκλησίας, το άγριο τσεκούρι στα επιδόματα ανεργίας, στα οικογενειακά επιδόματα, στο επίδομα θέρμανσης δεν αντισταθμίζονται!
Κι όπως δεν υπάρχουν αντισταθμιστικά, δεν υπάρχουν και αντίμετρα.
Υπάρχει ένα συνολικό πακέτο σκληρών μέτρων, τα οποία είναι και τα μόνα σίγουρα, γιατί τα ονομαζόμενα αντίμετρα έχουν ως προϋπόθεση ματωμένα υψηλά πλεονάσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνεστίαση της οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης