Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Με τη διευθέτηση του χρέους η χώρα αλλάζει σελίδα - Ο Τσίπρας θα φορέσει γραβάτα

Σπίρτζης: Με τη διευθέτηση του χρέους η χώρα αλλάζει σελίδα - Ο Τσίπρας θα φορέσει γραβάτα
«Θα ζήσουμε ακριβώς την αντίστροφη πορεία από τα χρόνια που κυβέρνησε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ» δηλώνει  ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης
«Ο κ. Τσίπρας θα φορέσει γραβάτα» δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.
Όπως αναφέρει «με  τη διευθέτηση του χρέους η χώρα αλλάζει σελίδα.
Η κατάταξη της οικονομίας μας θα αναβαθμιστεί και το τραπεζικό σύστημα θα μπορεί να λειτουργήσει σε άλλες συνθήκες, που δεν πνίγουν τις ελληνικές εταιρείες.
Θα ζήσουμε ακριβώς την αντίστροφη πορεία από τα χρόνια που κυβέρνησε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα χρόνια που κάθε δύο μήνες ενημερωνόμαστε για την κατάταξη της ελληνικής οικονομίας σε χειρότερη θέση, την αύξηση των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων και την απώλεια του 25% του ΑΕΠ.
Ο κ. Τσίπρας θα φορέσει γραβάτα.
Θα είναι το μήνυμα για σκληρή δουλειά.
Για την οικοδόμηση εθνικού παραγωγικού ιστού, για την ανάκτηση του κοινωνικού κράτους, για το βάθεμα της δημοκρατίας και των θεσμών, που απαξιώθηκαν για δεκαετίες.
Θα είναι το μήνυμα γι αυτό που ο κ. Τσίπρας οραματίστηκε, τη δίκαιη ανάπτυξη».
Κάνοντας αναφορά στον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, ο κ. Σπίρτζης, υπογραμμίζει  ότι «ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δώσει την εντύπωση ότι έλλειπε από τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια, βρισκόταν σε μια μακρυνή γωνιά του πλανήτη και επέστρεψε για να μας σώσει.
Θέλει να ξεχάσουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια ήταν υπουργός της ΝΔ, με σημαντικό ρόλο στο κατάντημα της χώρας.
Θέλει να ξεχάσουμε τις ελιτ που εκπροσωπεί και τις πολιτικές ομάδες που συμμετείχε και συμμετέχει.
Θέλει να ξεχάσουμε τη διαδρομή του».
Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «η Ελλάδα με την πολτική εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων και την άσκηση συγκεκριμένων πολιτικών έγινε από τον κ. Μητσοτάκη, τους συναγωνιστές του και τους συνοδοιπόρους του αποικία λιτότητας», αλλά και ότι «για τον κ. Μητσοτάκη τα αντίμετρα είναι ένας φερετζές, γιατί δεν καταλαβαίνει την ανάγκη τού να υπάρχουν παιδικοί σταθμοί για τα νέα ζευγάρια, που εργάζονται ή που ψάχνουν για το μεροκάματο.
Είναι φερετζές γιατί δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να υπάρχουν σχολικά γεύματα. Δεν υπάρχει αυτή η ανάγκη στο κολέγιο.
Δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να μειωθεί η ΕΝΦΙΑ, σε όσους δεν έχουν εισοδήματα και δεν καταλαβαίνει γιατί τα αγροτικά προϊόντα πρέπει να ενταχθούν στο 13% και όχι στο 24%.
Με δυό λόγια αντιλαμβάνεται ως φερετζέ τα αντίμετρα γιατί δεν έχει τα βιώματα να κατανοήσει τον πόνο και τις ανάγκες του λαού μας, είτε εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, είτε στο δημόσιο, είτε είναι στην ανεργία».
Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, «η ΝΔ καλείται να αντιμετωπίσει το πολιτικό της αδιέξοδο και τις μεγάλες εσωτερικές τριβές και διαφωνίες της», ενώ «εμείς ασχολούμαστε με τη χώρα και τις ανάγκες της κοινωνίας μας».
Εκτιμά ότι «το 2019 ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει απελευθερωμένος από τον εφιάλτη των μνημονίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στην έναρξη της προσπάθειας για την ανάκτηση του κλεμμένου εθνικού πλούτου, της ανάκτησης του κοινωνικού κράτους και της εθνικής μας κυριαρχίας».
«Ο κόσμος έχει προσμονή ελπίδας από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την κυβέρνηση.
Όλες οι θετικές εξελίξεις που αφορούν τη διευθέτηση του χρέους, τις επενδύσεις που ξεκινούν, τις θεσμικές αλλαγές που γίνονται, δυστυχώς δεν γίνονται άμεσα αντιληπτές στην καθημερινότητα του πολίτη.
Τα νέα έργα που ξεκινούν, οι νέες επενδύσεις που ξεκινούν, τα νέα πεδία που ενδιαφέρουν πολύ μεγάλες υποδομές και επενδύσεις στη χώρα μας θέλουν πολλή δουλειά και χρόνο για να απορροφήσουν την ανεργία, για να φέρουν τα αναμενόμενα δημόσια έσοδα, για να δούμε τις ευεργετικές συνέπειες στο ασφαλιστικό είτε αυτές αφορούν τις παροχές και τις συντάξεις, είτε τις εισφορές των ασφαλισμένων.
Ό,τι καταστράφηκε τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να ανακτηθεί σε μια μέρα, σε ένα μήνα ή σε ένα χρόνο.
Ό,τι στήθηκε 70 χρόνια για να εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα εις βάρος του ελληνικού λαού, δεν αλλάζει σε ένα χρόνο», υπογράμμισε ο ίδιος.
Τέλος, αναφερόμενος στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων σημειώνει πως «είναι ένα οικονομικό, πολιτικό και διαχειριστικό σκάνδαλο 70 χρόνων» και «θα βγουν ασφαλή συμπεράσματα από όλους για το ποιος εκπροσωπεί το παλιό, ποιος θέλει τη συγκάλυψη και τη συνέχιση όσων έφεραν τη χώρα εδώ που την έφεραν, ποιος θα δώσει επιτέλους λύση στην αθλιότητα που ταλαιπωρεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης 70 χρόνια, χωρίς ίχνος κοινωνικής πολιτικής και κοινωνικής συνείδησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης