Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Τώρα πρέπει και οι εταίροι μας να πράξουν το δικό τους χρέος

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Τώρα πρέπει και οι εταίροι μας να πράξουν το δικό τους χρέος
Επίτιμος Δημότης του Δήμου Κέρκυρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος
«Aυτές τις κρίσιμες στιγμές να μην ξεχνάμε ότι τούτος ο Λαός με πολλές θυσίες έμεινε στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Τώρα πρέπει και οι εταίροι μας να πράξουν το δικό τους χρέος», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπολος κατά την ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Κέρκυρας, που όπως είπε, «αποτελεί ύψιστη τιμητική διάκριση, όχι βεβαίως στο πρόσωπό μου αλλά στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας» και «θα πράξω ό,τι μου αναλογεί προκειμένου να φανώ αντάξιός της».
Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «η  Ελλάδα όχι μόνον έχει επιλέξει, οριστικά και αμετάκλητα, τον ευρωπαϊκό της δρόμο - και μάλιστα μέσα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωζώνη - αλλά και είναι αποφασισμένη να πρωταγωνιστήσει κατά την υπεράσπιση της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και την μετουσίωσή της σε πράξη, μέσ’ από μια Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία βασισμένη στις θεσμικές αντηρίδες της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας.
Ιδίως αυτές τις κρίσιμες στιγμές να μην ξεχνάμε ότι τούτος ο Λαός με πολλές θυσίες έμεινε στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Τώρα πρέπει και οι εταίροι μας να πράξουν το δικό τους χρέος.
Η Ελλάδα είναι εδώ, για να παίξει τον δικό της ρόλο, συνδιαμορφωτής αυτής της Ευρώπης, για να προασπίσει τις ευρωπαϊκές ρίζες που κινδυνεύουν από τον λαϊκισμό και τον υφέρποντα φασισμό.
Πρέπει λοιπόν ν΄ αποδοθεί σ΄ αυτό τον Λαό εκείνο που πραγματικά του ανήκει».
Έκανε αναφορά στην μακραίωνη ιστορία της Κέρκυρας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η πορεία της «από την ιστορική της εμφάνιση ως σήμερα, αποδεικνύει με αδιάσειστα τεκμήρια, ότι οι πόλεμοι και οι κατακτήσεις όχι μόνο δεν κατάφεραν ν’ αλλοιώσουν τα βασικά χαρακτηριστικά της και την προοπτική της αλλά, όλως αντιθέτως, μέσ’ από τον απαράμιλλο δυναμισμό τους και την εξίσου απαράμιλλη πνευματικότητά τους οι κατά καιρούς κάτοικοί της αφομοίωσαν κάθε θετική, και μόνον, συνεισφορά.
Έτσι ώστε σήμερα, το «Νησί των Φαιάκων» να συνιστά πραγματικό παράδειγμα και υπόδειγμα σύνθεσης στοιχείων που το καθιστούν κόσμημα πνεύματος και πολιτισμού, το οποίο κλείνει μέσα του πραγματικά «πολύτιμα πετράδια» της πνευματικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Χώρας μας αλλά και της Ευρώπης γενικότερα».
Στην Κέρκυρα, όπως ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, «μεσ’ από την προεκτεθείσα διαδρομή της, πρέπει δικαίως ν’ απονεμηθεί ο τίτλος του Τόπου που παρακολούθησε, με εντυπωσιακή συνέπεια και συνεισφορά, τόσο τη γέννηση της ιδέας της Ευρώπης όσο και την σύγχρονη πορεία των Ευρωπαϊκών Θεσμών.
Για του λόγου το ασφαλές - και δίχως να έχω πρόθεση μείωσης της αξίας πολλών άλλων μεγάλων τέκνων της Κέρκυρας - περιορίζομαι ν’ αναφέρω το όνομα του θεμελιωτή του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους, του Ιωάννη Καποδίστρια.  
Αλλά και το όνομα του Εθνικού μας Ποιητή Διονυσίου Σολωμού, του οποίου η λογοτεχνική -και όχι μόνον- ταυτότητα επηρεάσθηκε καθοριστικώς από την παραμονή του στην Κέρκυρα».
Τέλος, απευθυνόμενος στον δήμαρχο του νησιού, τόνισε ότι φεύγει από την Κέρκυρα βαθύτατα γοητευμένος  «από την φυσική ομορφιά των τοπίων της, τα σπουδαία αρχιτεκτονικά της κτίρια και μνημεία, αλλά και την ευγένεια των κατοίκων της».
«Να είσθε βέβαιος ότι θα πράξω, με όλες μου τις δυνάμεις, ό,τι μου αναλογεί προκειμένου ν’ ανταποκριθώ στις απαιτήσεις που εγείρει η μεγάλη τιμή, την οποία σήμερα μου επιδαψιλεύσατε», κατέληξε ο κ.Παυλόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης