Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Κωνσταντινούπολη ο ΠτΔ Πρ. Παυλόπουλος – Συνάντηση με Erdogan και Βαρθολομαίο

Στην Κωνσταντινούπολη ο ΠτΔ Πρ. Παυλόπουλος – Συνάντηση με Erdogan και Βαρθολομαίο
Παρών στη Σύνοδο Κορυφής για τα 25 χρόνια από την ίδρυση του Οργανισμού Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου
Στην Κωνσταντινόπουλη βρίσκεται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για τον εορτασμό των 25 χρόνων από την ίδρυση του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).
Ο κ.Παυλόπουλος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, ο οποίος και του απηύθυνε τη σχετική πρόσκληση για τη Σύνοδο Κορυφής.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου και συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
«Το Πατριαρχείο είναι λίκνο και κοιτίδα μας και πρέπει να αντιληφθεί η τουρκική ηγεσία ότι η παρουσία του Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη είναι ένας από τους ισχυρότερους δεσμούς της Τουρκίας με την ΕΕ και τη Δύση.
Ελπίζω και πιστεύω ότι στο τέλος η τουρκική ηγεσία θα το καταλάβει και θα δώσει τη δυνατότητα στο Πατριαρχείο να αναπτύξει το έργο του, ιδίως το εκπαιδευτικό, και μιλώ για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης» τόνισε ο κ.Παυλόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης