Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Περιμένουμε καθαρή λύση για το χρέος από το σημερινό Eurogroup

Παππάς: Περιμένουμε καθαρή λύση για το χρέος από το σημερινό Eurogroup
Τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα με τα μέτρα υποστήριξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής
Την θέση ότι η ελληνική κυβέρνηση περιμένει από το σημερινό Eurogroup μια «καθαρή λύση για το ζήτημα του χρέους» διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Παππάς υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει αυτά που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους, ενώ αναφερόμενος στο ΔΝΤ είπε ότι είναι λογικό να επιμένει και να ζητά γενναία διευθέτηση του ελληνικού χρέους, σημειώνοντας μάλιστα ότι έχει και η Γερμανία υποχρεώσεις και πρέπει να τις τηρήσει.
«Η Ελλάδα κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης έχει κερδίσει συμμάχους» είπε ο κ.Παππάς, ο οποίος αναφερόμενος στα αντίμετρα είπε ότι αυτά θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα με τα μέτρα ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι υποστηρίζοντας πως τα αντίμετρα είναι ψεύτικα, επί της ουσίας λέει ότι δεν θα τα εφαρμόσει.
«Η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους και θα εφαρμοστούν τα αντίμετρα» υποστήριξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, αναφέροντας πως για πρώτη φορά γίνονται θετικές παρεμβάσεις και ότι γίνονται δεκτά αιτήματα και απαιτήσεις θετικών μέτρων από την ελληνική πλευρά.
«Είμαστε περήφανοι που έχουμε σταματήσει μια πορεία καταστροφής.
Έχουμε αποτρέψει την καταστροφή για εκατομμύρια συμπολίτες μας» υπογράμμισε ο κ.Παππάς, ο οποίος αναφέρθηκε και στον ΕΝΦΙΑ.
«Στην  πρώτη διαπραγμάτευση δεν καταφέραμε να μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ όμως τώρα τον μειώνουμε κατά 30%» είπε ο κ.Παππάς, ο οποίος αναφερόμενος στον εξωδικαστικό συμβιβασμό τόνισε ότι είναι μια ρύθμιση που θα ωφελήσει εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις.
Όπως είπε ο κ. Παππάς η βασική εικόνα είναι ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να ανακάμψει, καθώς και ότι υπάρχει ένα πλέγμα πολιτικών που θα βεβαιώσουν ότι η ανάπτυξη είναι δίκαιη και θα διευκολύνει τα χαμηλότερα εισοδήματα, ενώ τόνισε ότι μπαίνουν οι βάσεις για την δίκαιη ανάπτυξη της οικονομίας.
«Όσοι ποντάρουν στο σενάριο της εκτροπής να αλλάξουν πλευρό» υποστήριξε ο κ.Παππάς, ο οποίος κατηγόρησε την ΝΔ  ότι όταν η κυβέρνηση έδινε την μάχη για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι είναι αριστερές ιδεοληψίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης