Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης: Είναι καιρός να δούμε συναινετικά τα πράγματα, όχι με τον άσχημο πολιτικό ανταγωνισμό

Θεοχάρης: Είναι καιρός να δούμε συναινετικά τα πράγματα, όχι με τον άσχημο πολιτικό ανταγωνισμό
Ο ανεξάρτητος βουλευτής, αναφερόμενος στη Νέα Πρόταση για την Οικονομία, την οποία θα προυσιάστη την ερχόμενη Τετάρτη (24/5), τόνισε ότι πρόκειται για «μία πρόταση τεχνικά ολοκληρωμένη»
«Αν δε μπορέσουμε να αλλάξουμε σελίδα, να κάνουμε μια στροφή στο φορολογικό, στο ασφαλιστικό, αλλά και στο χρέος και τις επενδύσεις, η χώρα δε θα μπορέσει να βγει μπροστά και να ανοίξει τα φτερά της στον 21ο αιώνα», επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον Σκάι 100.3 και στον Παύλο Τσίμα.
Αναφερόμενος στη Νέα Πρόταση για την Οικονομία, που θα παρουσιάσει από κοινού με τους κυρίους Νίκο Χριστοδουλάκη και Μιλτιάδη Νεκτάριο την ερχόμενη Τετάρτη στο ΕΒΕΑ, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια συνεκτική πρόταση που μπορεί να πετύχει τους στόχους που θέτουν οι εταίροι και δανειστές, αλλά με τρόπο που η οικονομία θα ανασάνει και -κυρίως- με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο:
«Κάναμε μια δουλειά με τα οικονομετρικά μοντέλα για να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια πρόταση που πράγματι στέκει.
Δε θέλουμε μια πρόταση πολιτικού χαρακτήρα με την έννοια του ευχολόγιου. Είναι μια δουλειά που μπορεί κάποιος να την κρίνει θετικά ή αρνητικά, αλλά εν πάση περιπτώσει είναι μια πρόταση τεχνικά ολοκληρωμένη», τόνισε ο κ. Θεοχάρης.
Όσο για τους αποδέκτες, ξεκαθάρισε ότι η πρόταση απευθύνεται σε όποιον θέλει να ακούσει:
«Είναι καιρός πια να δούμε συναινετικά και με σύνθεση τα πράγματα, όχι με τον άσχημο πολιτικό ανταγωνισμό που ισοπεδώνει τα πάντα. Με τα πρόσωπα που τα βλέπουν όλα καλά όταν είναι στην κυβέρνηση, και όλα άσχημα όταν είναι στην αντιπολίτευση».
«Αν την ακούσει η κυβέρνηση, αν την ακούσει η αντιπολίτευση, αν με βάση αυτή την πρόταση καταφέρουμε να γίνει μια συνεννόηση και να έχουμε μια εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης, θα έχουμε επιτελέσει έναν πολύ θετικό ρόλο», κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης