Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Αναμενόμενη η έκβαση του Eurogroup - Σε πορεία επίλυσης το χρέος

Σπίρτζης: Αναμενόμενη η έκβαση του Eurogroup -  Σε πορεία επίλυσης το χρέος
Ο δογματισμός του Schaeuble και οι διαφωνίες του με το ΔΝΤ οδηγούν σε αδιέξοδο είπε ο κ.Σπίρτζης
Αναμενόμενη χαρακτήρισε την έκβαση του χθεσινού Eurogroup ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την υπόθεση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
«Επιτέλους, μετά από πάρα πολλά χρόνια, το κύριο θέμα που έχει βάλει την Ελλάδα σε αυτή την περιπέτεια, το χρέος και η βιωσιμότητά του, δεν είναι απλώς στο τραπέζι των συζητήσεων αλλά στην πορεία προς επίλυση.
Η έκβαση της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup ήταν αναμενόμενη.
Δεν υπήρχαν μεγαλύτερες προσδοκίες γιατί ήταν και είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτά που λέγαμε όλο αυτό τον καιρό επιβεβαιώθηκαν.
Με δύο λόγια ο δογματισμός του κ. Σόιμπλε και οι διαφωνίες του με το ΔΝΤ σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι τόσο κάθετες που οδηγούν σε αδιέξοδο, το ζούμε δύο χρόνια τώρα» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Σπίρτζης.
«Το θετικό της χθεσινής συνεδρίασης ήταν η στήριξη που είχε η χώρα μας από άλλες χώρες της ΕΕ, που δείχνουν ότι οι προσπάθειες και πρωτοβουλίες Τσίπρα αποδίδουν και για το χρέος και για την ευρωπαϊκή πολιτική γενικότερα.
Επίσης σημαντικό είναι πως όλες οι πλευρές, αλλά και όλοι οι δανειστές, δεν έχουν να καταλογίσουν στην Ελλάδα τίποτε.
Επομένως, η αναμονή όλων είναι να υπάρξει σύγκλιση στο πώς θα ολοκληρωθεί και θα υπάρχει μία συμφωνία για το χρέος που θα είναι βιώσιμη» υπογράμμισε ο κ.Σπίρτζης, αναφέροντας πως «όπως η χώρα μας είναι εντάξει στις δεσμεύσεις της, έτσι πρέπει και οι δανειστές να ξεπεράσουν τις αγκυλώσεις και τις διαφωνίες τους και να πάνε σε μία συμφωνία, για να είναι και εκείνοι εντάξει απέναντί μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης