Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αύριο 24/5 κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση

tags :
Αύριο 24/5 κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση
Το νομοσχέδιο δέχτηκε τις έντονες επικρίσεις της αντιπολίτευσης κυρίως για τον τρόπο επιλογής των διευθυντών των σχολείων στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Με έντονη διαφωνία από πλευράς αντιπολίτευσης εξελίχθηκε η σημερινή συζήτηση του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου.
Το νομοσχέδιο δέχτηκε τις έντονες επικρίσεις της αντιπολίτευσης, κυρίως για τον τρόπο επιλογής των διευθυντών των σχολείων στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με αιτιάσεις κατά της κυβέρνησης για αναξιοκρατία, αδιαφανή κριτήρια και προσπάθεια δημιουργίας «κομματοκρατίας».
Ο τρόπος επιλογής των διευθυντών ήταν σημείο μεγάλης αντιπαράθεσης, με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να διευκρινίζει πως όλοι όσοι έχουν τα τυπικά προσόντα μπορούν να κάνουν αίτηση για τη θέση του διευθυντή σχολείου, ανεξαρτήτως θητείας.
Ο κ. Γαβρόγλου χαρακτήρισε «μη σοβαρά» τα «περί κομματοκρατίας», ενώ τόνισε ότι οι νέες ρυθμίσεις λύνουν το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί μετά την απόφαση του ΣτΕ, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη δημοκρατία, την αντικειμενικότητα και την αξιοκρατία.
«Η πρόταση μας απαντάει και στο ΣτΕ και στη λειτουργία της δημοκρατίας.
Πρέπει να είμαστε εμμονικοί σε αυτό. Άκουσα για "κομματόσκυλα", για "κομματικούς στρατούς" και ότι γι' αυτό βάζουμε τέτοιες διαδικασίες, αλλά το 85% ήταν και παραμένουν τα ίδια άτομα.
Εμείς έχουμε ένα ντέρτι με τη δημοκρατία», τόνισε ο κ. Γαβρόγλου ενώ άφησε αιχμές για τη στάση κομμάτων λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Ευθύνες έχουμε όλοι, και πρέπει να τις δούμε.
Μετά την απόφαση του ΣτΕ, υπήρξαν κομματικές ανακοινώσεις που άφηναν υπονοούμενα για την εγκυρότητα των πανελλαδικών εξετάσεων.
Άρα ζητάτε να καθυστερήσουμε.
Αν είναι να έχουμε ευθύνες, να δούμε ποιες είναι οι ευθύνες όλων μας» ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης