Πολιτική

Κρέτσος: Η κυβέρνηση δεν θέλει να ελέγξει τα ΜΜΕ – Δεν ισχύει ότι ασκεί πιέσεις

Κρέτσος: Η κυβέρνηση δεν θέλει να ελέγξει τα ΜΜΕ – Δεν ισχύει ότι ασκεί πιέσεις
Έξι με επτά κανάλια υψηλής ευκρίνειας χωρούν στο ραδιοτηλεοπτικό φάσμα είπε ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας
Την θέση ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης και ότι δεν ισχύει ότι ασκούνται πιέσεις διατύπωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος υποστήριξε ότι το φάσμα για τις τηλεοπτικές άδειες δεν είναι απεριόριστο.
«Η πραγματικότητα σύμφωνα με τα στοιχεία είναι ότι χωρούν μέχρι 6-7 κανάλια υψηλής ευκρίνειας» τόνισε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Κρέτσος, ο οποίος υπερασπίστηκε το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, αναφέροντας ότι ελέγχθηκαν αυστηρά όλα τα δικαιολογητικά των υποψηφίων καναλαρχών από τρεις επιτροπές.
Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του ΣτΕ ο κ. Κρέτσος δήλωσε ότι ποτέ δεν έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα για την διαδικασία που ακολουθήθηκε.
«Αυτό που κρίθηκε αντισυνταγματικό ήταν ότι τον διαγωνισμό τον έκανε το Υπουργείο και όχι το ΕΣΡ.
Δεν θέλω να πιστέψω ότι μας υπονομεύει το ΕΣΡ» είπε ο κ.Κρέτσος, σχολιάζοντας την καθυστέρηση για την διενέργεια νέου διαγωνισμού.
«Αυτή τη στιγμή το τζάμπα ζει και βασιλεύει.
Αν το ΕΣΡ είναι ανίκανο ή ανέτοιμο να ορίσει το "ενοίκιο" μπορεί να επιβάλλει μια μεταβατική ρύθμιση» υποστήριξε ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Ερωτηθείς για τον Ιβάν Σαββίδη ο κ. Κρέτσος είπε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να φιμώσει κανέναν επιχειρηματία να εκφράζει την άποψή του ενώ για την αγοραπωλησία του ΠΗΓΑΣΟΥ και την συμμετοχή Σαββίδη ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να χαριστούν δάνεια, εκφράζοντας την άποψη ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν και οι διοικήσεις των τραπεζών.
Για την κριτική που ασκείται στην ΕΡΤ για φιλοκυβερνητική στάση ο γενικός γραμματέας τόνισε ότι δεν γίνεται καμία απολύτως παρέμβαση και μάλιστα είπε ότι δέχεται σχόλια ότι πολλές φορές η δημόσια τηλεόραση ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης