Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Ο Μητσοτάκης παραμένει ο πιο πιστός σύμμαχος του Schaeuble – Καμία υποστηρικτική δήλωση για το χρέος

Σβίγκου: Ο Μητσοτάκης παραμένει ο πιο πιστός σύμμαχος του Schaeuble – Καμία υποστηρικτική δήλωση για το χρέος
ΔΝΤ και Βερολίνο βρίσκονται σε μια διαδικασία αμοιβαίων συμβιβασμών υποστήριξε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι ο Κ. Μητσοτάκης παραμένει ο πιο πιστός σύμμαχος του Schaeuble διατύπωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, υποστηρίζοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει πει ούτε μια υποστηρικτική λέξη για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ η κα.Σβίγκου κάλεσε τη ΝΔ να δεσμευτεί και αυτή, όπως η κυβέρνηση, ότι δεν θα εφαρμοστούν μέτρα για μετά το 2019 αν δεν υπάρξει συμφωνία και για τη ρύθμιση του χρέους.
«Κανένας από τους εμπλεκόμενους στο ελληνικό πρόγραμμα δεν έχει τολμήσει να επιρρίψει ευθύνες στην ελληνική πλευρά, σχετικά με τη μη κατάληξη σε συμφωνία στο τελευταίο Eurogroup.
Κανένας.
Ο μόνος, ο οποίος το έχει κάνει και παραμένει, ίσως, ο πιο πιστός σύμμαχος του Schaeuble είναι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης» υπογράμμισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναφερόμενη στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, υποστήριξε πως «τώρα είμαστε σε ένα σημείο, όπου οι δύο βασικοί παίκτες στο ελληνικό πρόγραμμα, το ΔΝΤ και το Βερολίνο, βρίσκονται σε μία διαδικασία αμοιβαίων συμβιβασμών που πρέπει να γίνουν».
«Αν η Γερμανία, όντως, επιθυμεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα - και αυτό είναι που ο Schaeuble όλο το προηγούμενο καιρό έλεγε - τότε θα πρέπει να δεχτεί και τις προτάσεις του ΔΝΤ για επαρκή μέτρα για το χρέος, ώστε να μπορεί και το ίδιο να εκδώσει μία θετική μελέτη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» τόνισε η κα.Σβίγκου, η οποία υποστήριξε πως χωρίς το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα.
«Ήταν σαφής η δέσμευσή μας και δεν την κάναμε χθες.
Το δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή της διαπραγμάτευσης για το χρέος.
Και δεν βλέπουμε, παρόλο που προκλήθηκε και από τον πρωθυπουργό στη συζήτηση στη Βουλή, αντίστοιχη δέσμευση από τον κ. Μητσοτάκη.
Το μόνο που βλέπουμε από την πλευρά της ΝΔ είναι να συνεχίζει στον δρόμο της καταστροφολογίας και του αδιεξόδου.
Ενώ, την ίδια στιγμή, δεν μπορεί να βρει καμία λέξη υποστηρικτική για το ζήτημα του χρέους και, απ' ό,τι φαίνεται, δεν διαβάζουν καν τον γερμανικό ή τον διεθνή Τύπο.
Γιατί αν το έκαναν, θα ήταν πολύ πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους και δεν θα επέρριπταν τις ευθύνες για τη μη κατάληξη σε συμφωνία στην ελληνική πλευρά» υποστήριξε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης