Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Η Ελλάδα δεν θα γίνει αφίσα για την προεκλογική εκστρατεία του Schaeuble

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Η Ελλάδα δεν θα γίνει αφίσα για την προεκλογική εκστρατεία του Schaeuble
Οι ΑΝΕΛ στηρίζουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υποστήριξε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων
Την θέση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει αφίσα για την προεκλογική εκστρατεία του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble διατύπωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, η οποία υποστήριξε πως η χώρα δεσμεύθηκε με μνημόνια από την περίοδο 2009-2010 και η παρούσα κυβέρνηση εκλήθη να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση.
«Επιδιώκουμε να μην πληγούν άλλο τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, και για αυτό τα αντίμετρα επικεντρώνονται σε αυτά.
Ταυτόχρονα επιδιώκουμε μια συνολική λύση για την έξοδο από τα μνημόνια, μια μόνιμη λύση που θα επιτρέψει την έξοδο στις αγορές και την ιδιόκτητη πορεία της χώρας, ώστε να χαράξει την δική της αναπτυξιακή στρατηγική με αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονασμάτων» είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky η κα.Παπαδοπούλου.
Σε ό,τι αφορά την ρύθμιση του χρέους, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ είπε ότι η κυβέρνηση έχει δεχθεί ότι δεν θα γίνει ονομαστική μείωση του χρέους, αλλά εφαρμογή άλλων υπαρκτών τρόπων, όπως η π.χ. επιμήκυνση για την ρύθμισή του, ενώ για το Eurogroup της 22ας Μαΐου, είπε ότι η κυβέρνηση δεν θεώρησε ικανοποιητικές τις προτάσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.
Ωστόσο, επανέλαβε πως οι ΑΝΕΛ στηρίζουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η αντιπολίτευση ως κυβέρνηση πήρε την ανεργία από το 9% και την έφθασε στο 27%, ενώ η παρούσα κυβέρνηση μείωσε το ποσοστό αυτό σε 24%.
Η κα.Παπαδοπούλου υποστήριξε ότι η ΝΔ δεν έχει πλέον αφήγημα, υπογραμμίζοντας ότι έχει παγιδευτεί σε ένα οξύμωρο σχήμα καθώς «έλεγε 'φέρτε τόσα (μέτρα) κι άλλα τόσα, ήλθαν μέτρα και αντίμετρα και η ΝΔ δεν ψήφισε τίποτα.
Επιδίδεται σε κούφιο αντιπολιτευτικό λόγο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης