Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος: Αναγκαία η συνολική συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου

Χρυσόγονος: Αναγκαία η συνολική συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου
Είναι δύσκολο να γίνει ριζική ελάφρυνση του χρέους με την παρούσα γερμανική κυβέρνηση τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει μια συνολική συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος, ο οποίος ωστόσο σημείωσε πως είναι δύσκολο να γίνει ελάφρυνση του χρέους σε ριζικό βαθμό, όπως και απαιτείται, με την παρούσα γερμανική κυβέρηση.
 «Η ελάφρυνση του χρέους θα γίνει ούτως ή άλλως, αργά ή γρήγορα.
Συμφέρει και τους δανειστές.
Ο τρόπος για να πάρουν εκείνο το μέρος των χρημάτων που μπορούν να πάρουν πίσω είναι να απεμπολήσουν τις απαιτήσεις τους για το υπόλοιπο.
Κάποιες απώλειες, κάποια στιγμή, οι φορολογούμενοι των άλλων κρατών μελών την Ευρωζώνης, αναγκαστικά θα πρέπει να τις αποδεχθούν» τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 ο κ.Χρυσόγονος.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή δε θα ωφελήσουν τη χώρα.
«Θα ωφελήσει να υπάρξει μία μεγαλύτερη συναίνεση μεταξύ πολιτικών δυνάμεων σε μία εθνική γραμμή διεκδίκησης σε ό,τι αφορά το χρέος» είπε ο κ.Χρυσόγονος, ο οποίος επεσήμανε ότι «κύριο ζητούμενο είναι να βρούμε ένα παραγωγικό μοντέλο, το οποίο έχει χάσει η Ελλάδα από τις δύο τελευταίες δεκαετίες του προηγούμενου αιώνα».
«Για να ισορροπήσει κοινωνικά η χώρα πρέπει να δημιουργηθούν ένα εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας στην επόμενη δεκαετία» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης