Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Να τηρήσουν τα συμφωνημένα όλες οι πλευρές – Επιζήμια η καθυστέρηση για Ελλάδα, Ευρωζώνη

Παπαδημούλης: Να τηρήσουν τα συμφωνημένα όλες οι πλευρές – Επιζήμια η καθυστέρηση για Ελλάδα, Ευρωζώνη
Αδιανόητο να θυσιαστούν ο ελληνικός λαός και η ευρωπαϊκή σταθερότητα λόγω των σκοπιμοτήτων του Schaeuble είπε ο κ.Παπαδημούλης
Την θέση πως είναι αναγκαίο όλες οι πλευρές να τηρήσουν τα συμφωνημένα στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης με άρθρο του στο ευρωπαϊκό δίκτυο Euronews.
«Η συνολική συμφωνία παραπέμφθηκε για το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, προκαλώντας μια καθυστέρηση επιζήμια και για την Ελλάδα και για την ίδια την Ευρωζώνη.
Η ελληνική κυβέρνηση ξεκαθάρισε εκ νέου τη θέση της για μια συμφωνία-πακέτο, που θα περιλαμβάνει και τη συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.
Η θέση της ελληνικής πλευράς είναι ξεκάθαρη και απολύτως συνεπής με τη συμφωνία που έχει υπογραφεί, τις σχετικές αποφάσεις του Eurogroup, αλλά και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που συμφωνήθηκε, με την κάθε πλευρά να οφείλει να τηρεί τις δεσμεύσεις της» υπογραμμίζει ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος αποδίδει την επιζήμια καθυστέρηση στη Γερμανία και συγκεκριμένα στον υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.
«Αυτό καταγράφεται ως έντονη κριτική στο σύνολο σχεδόν των διεθνών ΜΜΕ, ακόμη και σε πολλά γερμανικά ΜΜΕ, που επισημαίνουν ότι η αρνητική και αναβλητική στάση του Schaeuble χαρακτηρίζεται από ασυνέπεια και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ίδια την ευρωπαϊκή συνοχή.
Δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο την ελληνική περίπτωση, όσο και εάν αντανακλάται έντονα και επίμονα σε αυτή, αλλά συνολικά το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Ένας ολόκληρος λαός, ο ελληνικός, αλλά και η ίδια η ευρωπαϊκή σταθερότητα και συνοχή, είναι αδιανόητο να θυσιαστούν στον βωμό των πολιτικών και εκλογικών σκοπιμοτήτων του Schaeuble» τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως «το κοινό συμφέρον όλων των κρατών-μελών υπαγορεύει και στη γερμανική κυβέρνηση, χωρίς να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, να σέβεται και να τηρεί τις δεσμεύσεις της και να μην επιλέγει μονομερώς πού θα είναι συνεπής και πού όχι, ανάλογα με το πώς εξελίσσονται οι εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία, ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης