Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Απαιτούμε και δικαιούμαστε μια καθαρή λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου

Τζανακόπουλος: Απαιτούμε και δικαιούμαστε μια καθαρή λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου
Το ΔΝΤ δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θέλει να κάνει με το ελληνικό πρόγραμμα και αυτό είναι πρόβλημα είπε ο κ.Τζανακόπουλος
Την θέση ότι η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί και δικαιούται μια καθαρή λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος απέδωσε την ευθύνη στο ΔΝΤ για το άκαρπο Eurogroup της 22ας Μαΐου.
«To ΔΝΤ δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θέλει να κάνει και αυτό δημιουργεί πρόβλημα», είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Star ο κ.Τζανακόπουλος.
«Το πρόβλημα στο Eurogroup της Δευτέρας, ήταν ότι δεν συμφωνούσε το ΔΝΤ και δεν μπορούσε η ελληνική πλευρά να δεχτεί ένα κείμενο στο οποίο δεν ήταν σαφές ποια ήταν η στάση του Ταμείου.
Πρέπει όμως να υπάρχει μια σαφής απόφαση για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα» υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση του κ.Μητσοτάκη αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε για το ελληνικό χρέος.
«Παρακολούθησα μια προσπάθεια και από την αντιπολίτευση και από αντιπολιτευτικά μέσα ενημέρωσης να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι δήθεν ο πρωθυπουργός «υποχωρεί» και στη συνέχεια παρακολουθήσαμε επίσης μια κατασκευή της πολιτικής αντιπαράθεσης, όπου ο κ. Τσίπρας φαινόταν υποχωρητικός ενώ ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως εκείνος ο οποίος παίρνει στην πλάτη του τη μεγάλη μάχη για το χρέος.
Αυτά νομίζω ότι δεν μπορεί να τα πιστέψει κανείς.
Η πρώτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης άνοιξε το στόμα του για το χρέος ήταν χθες.
Είναι υποκριτική η στάση του κ. Μητσοτάκη, διότι συμμετείχε σε μια κυβέρνηση η οποία είχε αποδεχτεί πλεονάσματα περίπου 4,2% περίπου μέχρι το 2030, συμμετείχε σε μια κυβέρνηση η οποία θεωρούσε το χρέος βιώσιμο και ζητούσε πιστοποιητικά βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος.
Εμείς καλέσαμε τον κ. Μητσοτάκη πάρα πολλές φορές, και στο Κοινοβούλιο, να πάρει θέση για το χρέος.
Αντιθέτως, αυτό το οποίο έκανε η αξιωματική αντιπολίτευση και ο κ. Μητσοτάκης ήταν διαρκώς να υποστηρίζει τους δανειστές λέγοντας ότι πρέπει να παρθούν τόσα κι άλλα τόσα μέτρα και στη συνέχεια, όταν υπήρξε μια τεχνική συμφωνία, μας κατήγγειλε για τη συμφωνία στην οποία καταλήξαμε» υπογράμμισε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως δεν έχει νόημα η κυβέρνηση να ζητήσει συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς για να χαραχθεί μια εθνική γραμμή για το ζήτημα του χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης