Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χωρίς διμερείς επαφές η ατζέντα Τσίπρα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ - Στόχος η προώθηση της σταθερότητας στη Μεσόγειο

tags :
Χωρίς διμερείς επαφές η ατζέντα Τσίπρα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ - Στόχος η προώθηση της σταθερότητας στη Μεσόγειο
Στο περιθώριο της Συνόδου ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Αλβανό ομόλογο του Edi Rama
Τη σταθερή θέση της Αθήνας ότι ο ρόλος του ΝΑΤΟ είναι να συνδέει - σε ισότιμη βάση - τις δυο πλευρές του Ατλαντικού και να ενισχύει τη συλλογική μας ασφάλεια, συνεισφέροντας στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή στη βάση του διεθνούς δικαίου θα επαναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες.
Πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι η Ελλάδα, συνιστά πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και την ευρύτερη παρευξείνια γειτονιά, με την ελληνική πλευρά σίφωνα με πληροφορίες να επαναλαμβάνει ότι «συμμεριζόμαστε την ανάγκη δικαιότερου επιμερισμού των αμυντικών βαρών.
Επιπλέον στους στόχους που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση είναι μεταξύ άλλων ότι αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, η οποία θα πρέπει να εντάσσεται σε ένα ευρύτερο στρατηγικό πλαίσιο εξασφάλισης της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή και δεν θα πρέπει να λάβει χαρακτήρα αντι-ισλαμικό ή να αποτελέσει δράση κατά οιουδήποτε μουσουλμανικού πληθυσμού ή χώρας.
Ο πρωθυπουργός θα υπογραμμίσει ότι «προωθούμε την ενίσχυση του Μεσογειακού Διαλόγου με στόχο την ενδυνάμωση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας. Στο περιθώριο της Συνόδου ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Αλβανό ομόλογο του Edi Rama ενώ σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές δεν θα έχει θα έχει άλλες συναντήσεις, παρά μόνο ολιγόλεπτες επαφές.
Ο πρωθυπουργό συνοδεύεται  από υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Δημ. Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης