Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυράκη: Είμαστε σε πολύ δύσκολη στιγμή – Κυβέρνηση και δανειστές ευθύνονται για την καθυστέρηση στο χρέος

Σπυράκη: Είμαστε σε πολύ δύσκολη στιγμή – Κυβέρνηση και δανειστές ευθύνονται για την καθυστέρηση στο χρέος
Ο κ.Τσίπρας προσχώρησε στη στρατηγική του 2012 αφού πρώτα μας φόρτωσε με ένα αχρείαστο μνημόνιο είπε η κα.Σπυράκη
Την θέση ότι η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη στιγμή διατύπωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, η οποία απέδωσε την ευθύνη για την καθυστέρηση στο ελληνικό χρέος τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους δανειστές.
«Είμαστε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή.
Το γεγονός ότι καθυστερεί η διευθέτηση του χρέους οφείλεται και στις εσωτερικές διαφορές των πιστωτών και στη μειωμένη αξιοπιστία της κυβέρνησης.
Αν η κυβέρνηση είχε κλείσει πολύ νωρίτερα τη δεύτερη αξιολόγηση, θα μπορούσε να είχε απαιτήσει τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους»  είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm η κα. Σπυράκη.
«Η δέσμευση για τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του ελληνικού δημόσιου χρέους εκκρεμεί από το 2012 και είναι ευθύνη των πιστωτών το γεγονός ότι η δέσμευση αυτή δεν έχει εκπληρωθεί.
Τώρα ανακαλύπτουμε ότι ο κ. Τσίπρας προσχώρησε στη στρατηγική του 2012, αφού προηγουμένως φόρτωσε τον κόσμο με ένα αχρείαστο μνημόνιο.
Βρισκόμαστε σε μια στιγμή που η οικονομία κινδυνεύει από βαθιά ασφυξία που προκαλούν τα μέτρα και οι πολίτες κινδυνεύουν από βαθιά απελπισία, διότι η πραγματικότητα είναι πως όσα ο κ. Τσίπρας έχει συμφωνήσει δεν επιτρέπουν να πάρει η οικονομία ανάσα μέχρι το 2022» είπε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.
«Ο κ. Τσίπρας έχει αποφασίσει να γαντζωθεί στην εξουσία με κάθε τρόπο.
Θα πρέπει όμως να ξέρει κι αυτός και οι βουλευτές του ότι κανένας δεν μπορεί να κυβερνήσει ερήμην της κοινωνίας» τόνισε η κα.Σπυράκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης