Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Πολιτικός στρατός ατάκτων η κυβέρνηση – Διαρκής η αναστάτωση στην Παιδεία

Μητσοτάκης: Πολιτικός στρατός ατάκτων η κυβέρνηση – Διαρκής η αναστάτωση στην Παιδεία
Η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει παρωχημένες απόψεις στην Παιδεία είπε ο πρόεδρος της ΝΔ
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε πολιτικό στρατό ατάκτων την κυβέρνηση.
Ο κ.Μητσοτάκης έκανε λόγο για διαρκή αναστάτωση στον χώρο της Παιδείας.
«Δεν έχετε σχέδιο για το εκπαιδευτικό μας σύστημα.
Δηλαδή ξέρετε τι θέλετε να ελέγξετε αλλά δεν ξέρετε τι θέλετε να φτιάξετε» είπε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος με αφορμή το νέο τρόπο επιλογής διευθυντών σχολείων, παρατήρησε ότι «αντί να πηγαίνουμε το δημόσιο σχολείο μπροστά, ξαναγυρίζουμε σε λογικές του προηγούμενου αιώνα».
«Σε μια εποχή που πρέπει να αναδείξουμε τα ικανά και καταρτισμένα στελέχη της εκπαίδευσης και να επενδύσουμε στην αξιολόγηση, φέρνετε ένα νομοσχέδιο που επαναφέρει την αρχαιότητα ως σημαντικό κριτήριο επιλογής των διευθυντών.
Πίσω στην επετηρίδα λοιπόν και στις απαρχαιωμένες αντιλήψεις» είπε ο κ.Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα είναι κάθε λέξη του Συντάγματος και έχει γράψει βιβλία ολόκληρα με αντισυνταγματικές ρυθμίσεις, τέσσερα μέχρι τώρα».
«Αντί να πηγαίνουμε το δημόσιο σχολείο μπροστά, αντί να χτίζουμε την εκπαίδευση του 21ου αιώνα, ξαναγυρίζουμε σε λογικές του προηγούμενου αιώνα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για το θέμα των πανελλαδικών.
«Η κατάργηση των πανελλαδικών ανακοινώνεται από τον Πρωθυπουργό σε ειδική φιέστα και την επόμενη ο υπουργός ανακοινώνει ότι δεν ξέρει πώς θα γίνει αυτό» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος επιτέθηκε στη κυβέρνηση ότι προσπαθεί να επιβάλλει παρωχημένες απόψεις, αντιδρώντας σε κάθε βήμα προς τα εμπρός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης