Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Υπάρχει πολιτική σταθερότητα, δεν πάμε σε εκλογές – Εκτεθειμένοι αν μείνουμε μόνο με τα μέτρα

tags :
Κουρουμπλής: Υπάρχει πολιτική σταθερότητα, δεν πάμε σε εκλογές – Εκτεθειμένοι αν μείνουμε μόνο με τα μέτρα
Η κυβέρνηση θέλει τη δέσμευση για το χρέος γιατί η ρύθμιση του δημιουργεί επενδυτικό κλίμα τόνισε ο υπ. Ναυτιλίας
Την θέση ότι υπάρχει πολιτική σταθερότητα στην χώρα και ότι δεν θα πάμε σε εκλογές διατύπωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής, ο οποίος ωστόσο παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση θα είναι εκτεθειμένη, εάν αναγκαστεί να εφαρμόσει τα μέτρα το 2019 χωρίς προηγουμένως να έχει λάβει τις σχετικές δεσμεύσεις από τους δανειστές για τη ρύθμιση του χρέους.
Ερωτηθείς αν θα έχει πολιτικό πρόβλημα η κυβέρνηση στην περίπτωση που εκταμιευτεί η δόση χωρίς να υπάρξει λύση για το χρέος ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στο Real Fm υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πολιτικό πρόβλημα.
«Η πολιτική σταθερότητα που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα είναι κρίσιμο ζήτημα όχι μόνο για τα οικονομικά της προβλήματα, αλλά και για τα εθνικά της προβλήματα.
Η χώρα έχει μία πολιτική σταθερότητα που είναι κρίσιμο ζήτημα» είπε ο κ.Κουρουμπλής, ο οποίος ερωτηθείς αν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες στην περίπτωση που δεν πάρει η ελληνική κυβέρνηση τη ρύθμιση του χρέους υπογράμμισε πως η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δεν ωφελεί.
«Γιατί ωφελεί τη χώρα αυτό;
Δεν θα πάμε σε εκλογές.
Εμείς πράξαμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε για να μην δώσουμε δικαίωμα σε όλους αυτούς, τους φίλους μας, να εγκαλούν την Ελλάδα ότι δεν έκανε αυτό που έπρεπε.
Η Ελλάδα έλαβε προκαταβολικά τα μέτρα και η κυβέρνηση θα είναι εκτεθειμένη εάν εφαρμόσει τα μέτρα το 2019, χωρίς να έχει πάρει προηγουμένως αυτές τις δεσμεύσεις και αυτές τις ρυθμίσεις τις οποίες διεκδικεί.
Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Εμείς θέλαμε να ανοίξει η κουβέντα και να γίνει η δέσμευση για το χρέος γιατί ακριβώς θεωρούμε ότι η συζήτηση και η ρύθμιση του χρέους πρώιμα δημιουργεί ένα κλίμα επενδυτικό που το έχει ανάγκη η οικονομία» είπε ο κ.Κουρουμπλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης